Keresés

Sajtos ropogós

Hozzávalók:

(15 db-hoz)

  • 12 dkg füstölt sajt
  • 12 dkg vaj
  • 1 kisebb tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 kávéskanál só
  • 1 ek. olívaolaj
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • kevés köménymag

Elkészítés:

Finom, vendégváró falatok partikhoz, de a gyerekeknél is garantáltan sikeres lesz. Reszeljük le a sajtot apró lyukú reszelőn. Adjuk hozzá a puha, kissé megolvasztott vajat. Villával alaposan keverjük ki, közben adjuk hozzá az olajat, a tojást, tejfölt. Mehet hozzá a liszt, szódabikarbóna és a só. Szépen gyúrjuk egybe, és egy órára tegyük a hűtőbe. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtsuk, szaggassuk ki kerek vagy szívalakú sütiszaggatóval, és magas hőfokon pár perc alatt süssük ropogósra a gofrisütőben. Ha köménymaggal szeretjük, azzal a nyújtáskor szórjuk meg a tésztát.

Fémdobozban finom, ropogós marad.

Forrás: G. Kovács Modeszta

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!