Gesztenye krémleves

Hozzávalók:

  • 700 ml marhahús alaplé
  • 300 g sült gesztenye vagy gesztenyepüré (nem cukros)
  • 100 g paszternák
  • 2 babérlevél
  • 1 és 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 100 ml tejszín
  • só, bors

Elkészítés:

Az alaplevet kezdjük el melegíteni, közben a paszternákot karikázzuk fel, és dobjuk a levesbe. Fűszerezzük, és főzzük puhára a zöldséget. Tegyük bele a gesztenyét is, és főzzük további 10 percet, majd botmixer segítségével pürésítsük. Érdemes át is szűrni a levest. Amikor ezzel megvagyunk, öntsük bele a tejszínt is, és forraljuk be. Tálaláskor készíthetünk hozzá camambertes pirítóst.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!