Kacsaragus tészta
Hozzávalók:
- 300 g kacsamell – kis kockákra vágva
- 150 g vöröshagyma (1 nagyobb fej)
- 100 g reszelt sárgarépa (1 db közepes)
- 2 zellerszár (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (vékonyan szeletelve)
- 2 teáskanál kakukkfű
- 150 ml vörösbor (száraz)
- 200 ml paszírozott paradicsom
- 300 g papardelle tészta (félig főzve)
- parmezán (tálaláshoz)
Elkészítés:
A hagymát egy mélyebb serpenyőben vagy wokban egy kis olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a répát és a zellert is. Amikor megpuhultak, vegyük magasabbra a lángot, és dobjuk bele a kacsát és a fokhagymát, és picit pirítsuk meg a húst. Öntsük fel vörösborral, és hagyjuk pár percet forrni. Ezután tegyük bele a paradicsomot és fűszerezzük. Amikor ez is felforrt, tegyük bele a félkész tésztánkat, és hagyjuk kb. 10 percet rotyogni, majd tálaljuk.
Forrás: Posta Luca