Kacsaragus tészta

Hozzávalók:

  • 300 g kacsamell – kis kockákra vágva
  • 150 g vöröshagyma (1 nagyobb fej)
  • 100 g reszelt sárgarépa (1 db közepes)
  • 2 zellerszár (apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (vékonyan szeletelve)
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 150 ml vörösbor (száraz)
  • 200 ml paszírozott paradicsom
  • 300 g papardelle tészta (félig főzve)
  • parmezán (tálaláshoz)

Elkészítés:

A hagymát egy mélyebb serpenyőben vagy wokban egy kis olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a répát és a zellert is. Amikor megpuhultak, vegyük magasabbra a lángot, és dobjuk bele a kacsát és a fokhagymát, és picit pirítsuk meg a húst. Öntsük fel vörösborral, és hagyjuk pár percet forrni. Ezután tegyük bele a paradicsomot és fűszerezzük. Amikor ez is felforrt, tegyük bele a félkész tésztánkat, és hagyjuk kb. 10 percet rotyogni, majd tálaljuk.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!