Keresés

Különleges töltött tojás

A húsvéti ünnepkör az egyik legnagyobb vendégvárással járó időszak az évben. A tavasz megérkezése már az ünnepi tervezgetés elemeit is magában hordozza. Családunkat, barátainkat, rokonainkat ültessük friss illatú, üde színekkel gazdagon megterített húsvéti asztal köré. Kísérletezzünk bátran, kínáljuk vendégeinket a hagyományos húsvéti étkek mellé új ízekkel, és garantált lesz a siker.

Hozzávalók:

• 6 főtt tojás
• néhány brokkolirózsa
• 1-2 tk szójaszósz
• 1 szál újhagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• sajtkrém
• egy késhegynyi őrölt gyömbér
• néhány szem dió

Elkészítés:

Vágjuk ketté a főtt tojásokat, és óvatosan emeljük ki a sárgájukat, amiket tegyünk egy mélyebb tálba, és törjük össze villával. Keverjük össze a puhára főzött brokkolival, szójaszósszal, szórjuk meg őrölt gyömbérrel. Az apróra vágott hagymákat ízlés szerint beletehetjük a krémbe frissen, de párolva is. A végén keverjük el annyi sajtkrémmel, hogy még kissé darabos, ne túl sima krémet kapjunk. Töltögessük vissza a tojásfehérjébe, és szórjuk meg darabolt dióval és az újhagyma zöldjével. Aki szereti az erőteljesebb ízeket, utólag is meglocsolhatja szójaszósszal a tojásokat.

Forrás: modest-home.blogspot.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!