Különleges töltött tojás
A húsvéti ünnepkör az egyik legnagyobb vendégvárással járó időszak az évben. A tavasz megérkezése már az ünnepi tervezgetés elemeit is magában hordozza. Családunkat, barátainkat, rokonainkat ültessük friss illatú, üde színekkel gazdagon megterített húsvéti asztal köré. Kísérletezzünk bátran, kínáljuk vendégeinket a hagyományos húsvéti étkek mellé új ízekkel, és garantált lesz a siker.
Elkészítés:
Vágjuk ketté a főtt tojásokat, és óvatosan emeljük ki a sárgájukat, amiket tegyünk egy mélyebb tálba, és törjük össze villával. Keverjük össze a puhára főzött brokkolival, szójaszósszal, szórjuk meg őrölt gyömbérrel. Az apróra vágott hagymákat ízlés szerint beletehetjük a krémbe frissen, de párolva is. A végén keverjük el annyi sajtkrémmel, hogy még kissé darabos, ne túl sima krémet kapjunk. Töltögessük vissza a tojásfehérjébe, és szórjuk meg darabolt dióval és az újhagyma zöldjével. Aki szereti az erőteljesebb ízeket, utólag is meglocsolhatja szójaszósszal a tojásokat.
Forrás: modest-home.blogspot.com