Keresés

Kukoricakenyeres chili

Hozzávalók:

(a chilihez)

• 1 kg darált hús (marha-sertés)
• 150 g bacon (opcionális)
• 1 nagyobb fej lilahagyma
• 1 kaliforniai paprika
• 1 konzerv paradicsom
• 1 evőkanál sűrített paradicsom
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 konzerv bab
• 1 lime leve

Fűszerek:

1 evőkanál római kömény, só, bors, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál koriandermag

(a kenyérhez)

• 120 g kukoricaliszt
• 120 g finomliszt
• 120 g vaj (olvasztott)
• 50 g barnacukor
• 1 db tojás (L-es)
• 240 ml tej
• 1 evőkanál ecet
• 1 teáskanál sütőpor
• só, bors
• 1 konzerv kukorica

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra, majd dinszteljük meg, adjuk hozzá a bacont is, és pirítsuk le, majd a kockára vágott paprikát és az apróra vágott fokhagymát is tegyük hozzá, és picit pirítsuk meg. Ezután jöhet a hús, amit fehéredésig süssünk, majd öntsük fel a paradicsomokkal. Fűszerezzük, majd fedő alatt kb. 40 percet főzzük. Adhatunk hozzá egy kis vizet vagy alaplevet. Végül adjuk hozzá a babot is, és főzzük még pár percig.

<<<<<<>>>>>>

A tejhez öntsük hozzá az ecetet, takarjuk le pár percre, majd öntsük egy tálba a többi hozzávalóval együtt, és alaposan keverjük el. Ezután a chilire halmozzuk, és sütőben 190°C-on, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!