Keresés

Kreatív homlokzatképzés színezővakolatokkal

Magyarországon az utóbbi két évtizedben a kőporos vakolatokat és a hagyományos vakolási módokat szinte teljesen kiszorították a könnyen és gyorsan bedolgozható vödrös vékonyvakolatok. Ezek az anyagok feldolgozásra készek, többnyire akril- vagy szilikongyanta, illetve kálivízüveg kötőanyaggal kerülnek forgalomba. Vastagságukat a felhordási technika miatt meghatározza a bennük található maximális szemcseméret – legtöbbször 1,5; 2 vagy 3 mm-es méretűek. Felületi megjelenésük már nem a vakoláskor alkalmazott szerszám vagy technika függvénye, hanem a vakolat adalékanyagát adó különböző nagyságú kőszemcsék aránya, ezért a tradicionális, jellegzetes homlokzati struktúrák is kezdenek feledésbe merülni.

Ebben a helyzetben szinte újdonságnak számít a Baumit által kifejlesztett vékonyvakolat-család

A Baumit CreativTop modellező vékonyvakolat, melynek speciális kötőanyaga és hosszú nyitott ideje, jóval hosszabb alakíthatóságot és formázhatóságot tesz lehetővé. A hatféle szemcsenagyság és a kétrétegű felhordás lehetősége számtalan kombinációt biztosít – a felhordás vastagsága nem függ a szemcsemérettől. A hagyományos felhordás mellett az anyag szórható is, alakítható hengerrel, ecsettel, kefével, seprűvel, szivaccsal, sűrített levegővel, vagy bármilyen más szerszámmal vagy sablonnal. Az egyedi homlokzati megjelenés nem csak színekkel biztosítható! Gondolkodjon kreatívan és használjon különleges homlokzati struktúrákat!Ha valami igazán divatosra vágyik, a különleges hatású Baumit dekorfestékekkel akár fémes hatású, csillogó felületeket is létrehozhat. A Baumit által kínált struktúrák és felületi megjelenések új fejezetet nyitnak a homlokzat és a belsőépítészeti tervezésben.

Alkalmazásának szinte csak a képzelőerő és a kísérletező kedv szab határt.

Baumit CreativTop modellező vékonyvakolat család tehát egyesíti a korszerű vékonyvakolatok valamennyi előnyét a hagyományos vakolatok jóval gazdagabb és változatosabb felületképzésének lehetőségével.

A Baumit Life gazdag kínálatú színpalettája a fakó és unalmas homlokzatoknak életet és egyéniséget ad.

Hangulatos vagy éppen inspiráló légkört nyújt, karakteres megjelenésével hat az érzelmekre. A Baumit Color homlokzati színező applikáció lehetővé teszi, hogy játszhasson számtalan színnel és kreatív kombinációval.

További információk: baumit.hu

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!