Körömvirág krém házilag

Körömvirág krém házilag? Igen! 
A körömvirágot, latin nevén Calendula Officinalis-t már nagyanyáink is használták a bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt. 

A körömvirág gazdag jótékony alkotóelemekben. Többek között van benne számos illóolaj béta-karotin, karotionidok, flavonoidok, poliszacharidok. Ezért eredményesen használhatjuk sebgyógyításra, különböző bőrbetegségek kezelésében, mint az ekcéma, bőrgyulladások, fekélyek, de kiválóan alkalmas bőrégések kezelésére is! (Ha testápolót is készítenél ITT találsz receptet!)

Hozzávalók:

  • 250 ml olívaolaj
  • 250 ml kókuszolaj (használhatunk disznózsírt is)
  • 80 gr szárított körömvirág
  • 5 csepp 100 % tisztaságú levendulaolaj (Pl: doTERRA)
  • 15 csepp E vitamin

 

körömvirágkrém készítés

Elkészítés:

Mérjük ki a hozzávalókat, (kivéve a levendula olajat és az E vitamint) tegyük egy műanyag edénybe, majd gőz fölött másfél – két óráig óvatosan melegítsük. Vigyázat, forralni nem szabad, mert veszít a hatóanyag tartalmából!

Kb. 2 óra alatt a növényi hatóanyagok lassan beleivódnak az olajba, a krém elkészül. Még melegen préseljük át az olajat finom vászonanyagon, ennél a fázisnál tegyük hozzá a levendulaolajat és az E vitamint, majd töltsük tégelyekbe. A tégelyeket minden esetben címkézzük fel és lássuk el dátummal!

Az elkészített krémet hűtőben tároljuk, gyermekektől tartsuk távol!

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!