Konyha személyre szabva – avagy az összefüggésekben rejlő tökéletesség

Hogy pontosan milyen otthonra vágyunk, már azelőtt elgondolkozunk ezen, mint ahogy egy szakembert felkeresnénk. Álmodozunk, inspirálódunk, barátainknál, ismerőseinknél, akár egy nyári nyaralás folyamán is…

A konyha tervezése már az építészeti tervek felskiccelésénél elkezdődik.

A lakberendező, belsőépítész ezekbe a tervekbe betekintve tud észrevételeket, gondolatokat megosztani az építésszel. Ha így járunk el, elmondhatjuk, hogy mindent megtettünk már az első lépésektől fogva a tökéletes lakás, – otthon és azon belül a konyha megalkotására.

A legideálisabb megoldáshoz a lakók érzés- és szokásvilágát feltérképezve jutunk el.

Így történt ez ennél a szép, tágas, fényekkel s minden irányban térkapcsolatokkal rendelkező konyha esetében is: a család a kezdetektől fogva mindent megkonzultált Szűcs Klára enteriőrtervezővel, így a legjobb megoldást választva kapták meg a mindennapok kényelmes, praktikus és lakásuk egyik leginkább „szeretem”-helyiségét: a konyhát.

 

„Jó hazatérni”

Az építészeti tervek készítése közben lehetőség nyílt arra, hogy a belső tér átszervezésével legyen az étkezővel egybenyitott a konyha, de mégis annyira szeparált, hogy a munkavégzés tevékenységét ne láthassuk.

Az étkezőből a konyha felé tekintve egy hívogató, „jó hazatérni-” bárpultot,  a másik oldalon az előkészítő folyamatok munkafelületének folytatásaként egy kapcsolt, de a magasságánál fogva mégis elkülönített, szép, modern vitrint láthatunk.

A bárpultot összekötötték a melegétel-készítéssel, így a munkafolyamat közben egy beszélgetésre alkalmas pihenőblokk jött itt létre. Nem kell bemenni a konyha munkazónájába annak, aki itt kényelmesen el szeretne fogyasztani egy pohár italt.

A megnyugvó falfelületnél lévő egyedi tolóajtó mögött egy L-alakban, teljes értékűen berendezett kamrahelyiség teszi könnyen elérhetővé a főzés munkatevékenységéhez szükséges további eszközöket.

Teljes körpanoráma, hogy semmiről ne maradjon le

A fő élettér és konyha egylégterű összekapcsolásánál külön feladat a főzés közben keletkező illatok, szagok hatékony kiszellőztetése. Az eltolt térrendezésnek és az ablakok helyzetének, valamint a főzőszigetnél lévő elszívónak köszönhetően ez ebben a lakásban kiválóan megoldott.

A homlokzati képhez és a belső konyhafunkciókhoz igazított ablakok teljes körpanorámát adnak. A munkatevékenység során egyszerre láthatjuk a hozzánk érkező vendéget, az udvaron játszó gyermekeket s a kert szépségét. A belső térben az étkezőre és a nappalira van rálátásunk, így főzés közben együtt lehetünk a családdal.

Közösen átgondolt munkával jött létre ez a hangulatos, modern s minden részletében kidolgozott helyiség.

A tervezés és az építő szakipar, a tervezői kontroll és a kiváló asztalosmunka egysége révén valósulhatott meg a család összes álma. 

A főzősziget/bárpult rész több oldalról nyíló, fiókos bútorelemeket tartalmaz. A háztartási készülékek ergonómiai elhelyezése biztosítja a kényelmes főzést.

Az étkező parkettaburkolata bevezet a bárpult felé, s ezzel jelképesen összekapcsolja és kiemeli az étkezőzónákat. A parketta és a bárpult egységes színvilágú.

A világítás úgy lett megtervezve, hogy egyrészt tökéletesen látható legyen minden a munkapulton, másrészt esténként lehetőséget adjon a külön kapcsolható hangulatfények érvényesülésének is. Az ablak beforduló vonalát követő LED-világítás nemcsak hangulati elem, hanem a hosszú munkapultnál fénnyel látja el a munka területét.

A vitrin világítása kiemeli a benne lévő tárgyakat, italokat. Fénye növeli az étkezőből feltáruló látvány különleges hangulatát.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!