Kókuszkrémes pite
Kókuszimádóknak kötelező elkészíteni ezt az isteni kókuszkrémes pitét. Kezdő konyhatündérek is bátran neki foghatnak. 🙂
Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a hideg vajat (85 g) összemorzsolom, majd hozzáadom a porcukrot és 1 tojás sárgáját. Összegyúrom (ha nagyon morzsás, pici hideg vizet öntök hozzá). Folpackba csomagolom, és hűtőbe teszem 30 percet pihenni. Addig elkészítem a kókuszkrémet.
A tejet, tejszínt, cukrot, keményítőt és kókuszkrémet csomómentesre keverem, és egy edényben felmelegítem. Vízgőz felett a tojássárgákat (4 db) folyamatos keverés mellett elkezdem sűríteni.
A felmelegített krémből fél bögrényit átteszek a tojásokhoz, és tovább sűrítem, majd a maradék krémet is hozzáteszem, és folyamatos kevergetés mellett még sűrítem. Hozzáadom a kókuszreszeléket is, majd kihűtöm a krémet. A tésztát kiveszem a hűtőből, és kinyújtom. Piteformába teszem, majd 190°C-on megsütöm, 15 percet sütöm. Amikor a pite kihűlt, beletöltöm a kókuszkrémet, majd tejszínhabot teszek a tetejére.
Jó étvágyat! 🙂
Fotó, recept: Posta Luca