Vizet, de mindenáron!

A nyár örömeihez természetesen hozzátartozik a fürdőzés, pancsolás, a vízi sportok. Ám nem mindenki jut el napi szinten uszodába, tópartra, uram bocsá’ tenger mellé, de még egy otthoni komoly medence megépítése és fenntartása is túl költségesnek tűnhet. Akik mégis valami vízfelületre vágynának, de nem akarnak sokat rákölteni, nekik gyűjtöttük össze ezeket az apróbb medencéket, amik egy felfújható változatnál komolyabbak, és biztosítják a csobbanás, megmártózás örömét.

Apró, de értékes

Egy kisebb kertben is igényes díszmedence alakítható ki, ha figyelembe vesszük, mekkora tér áll rendelkezésre a kialakítására, és természetes anyagokkal keretezzük, hogy oda illő legyen. 

Válasszunk néhány vízi növényt bele, a szélére pedig egy bájos madárszobrot!

kis kerti tó
Fotó: primegarden.hu

Igényesen

Egy exkluzív kert szinte kötelező kiegészítője némi vízfelület. Megtervezői a virágágyás ívével párhuzamosan vezették a medence peremét. Növényekkel dekorálták a környezetét, és tavi rózsával díszítették. A zöld fűben futó betonlapok szintén az ív nyomán kanyarodnak, játékosságot csempészve erre a részre.

kerti tó
Fotó: primegarden.hu

Valódi oázis!

Fával keretezve, biztonságos lépcsővel, megfelelő világítással, kényelmes kezeléssel és persze a kristálytiszta vízzel együtt könnyen megteremthető az az oázis, ahol jól érezheti magát az egész család. Este fényárban úszhat a medence a világításnak köszönhetően, és a kerti partik kedvence lehet!

kis medence díszvilágítással
Fotó: medence01.hu

Sarokba!

A kert sarkában is jó helyet talál egy kisebb medence. Az épített, kővel burkolt fallal határolt modell tökéletes élményt biztosít használóinak, anélkül, hogy sok helyet foglalna. Játékra, pihenésre is alkalmas.

(Ezt se hagyd ki: Medence az álmom!)

mini medence beépítve
Fotó: medence01.hu

Cipőkanállal

Ha csupán néhány négyzetméter maradt szabadon, még azt is felhasználhatjuk egy relaxációs-pihenő hely kialakítására. Csúszásmentes lapokkal keretezzük a szögletes formákat, hogy ne történhessen baj. Tegyük kényelmessé lerakó asztalkával, székekkel a környezetét!

mini medence
Fotó: medence01.hu

Vízi örömök

Ha mást nem is, de egy díszmedencét bárhol életre hívhatunk, dekoráljuk görgetegkövekkel, vezessünk utat rajta keresztül! A kialakított pihenőrészen van a legjobb helye a nyugágyaknak, a víz közvetlen közelében. Az exkluzív növények, hangsúlyos virágok bájos kiegészítői a medencének.

Jól átgondolt tervezésnél nemcsak a növények nyerhetnek hangsúlyos szerepet a kertben, hanem egy falba álmodott vízköpő is olyanná válhat, mintha évszázadok óta ott lenne a helye, és ennyi ideje vezetné a vizet a keskeny, de annál tetszetősebb medencébe.

kis kerti tavak
Fotó: primegarden.hu
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!