Ki mondta, hogy a tök csak sárga lehet?

A halloween-i tökfaragás évről évre fáradságos munka, nem egyszerű kikaparni a tökök belsejét, nem kis kosszal jár ez a művelet, és a kifaragott tök sajnos nem a tartósságáról híres. Ezért érdemes más módszereket is kipróbálni a tökök díszítésére, például a festést…

A tökfestéshez nincs másra szükség, mint bármely hobbiboltban kapható univerzális festékre, ecsetre, arany vagy ezüst spray-re, glitterporra, szegecsekre, gyöngyökre stb.… 

Inspirációként válogassatok kedvetekre az alábbi ötletekből:

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Tippünk:

Bármilyen mintát választhatunk, a legjobb, ha ezt előbb felrajzoljuk a tökre, és úgy fogunk neki a festésnek. Érdemes először lealapozni akrilfestékkel, két réteggel egyenletes fedést lehet biztosítani. A száradást meggyorsíthatjuk hajszárítóval. Utána jöhet a minta felfestése. A festést kiegészíthetjük glitterporral, szegecsekkel, gyöngyökkel is.

<<<<<<<<<>>>>>>>>>

Színját­szósan

Ha a tökök alját színesre festjük, és a tetejét a felétől ezüstre, érdekes színátmenetet kapunk, minden napszakban más hatást keltenek majd.

Szokatlan színekben

Nem csak megszokott színeket választhatunk, különleges hatást érünk el, ha egyedi árnyalatokban gondolkozunk: türkiz, fekete, ezüst, és ezeket még tovább dekorálhatjuk ezüst festékkel, szegeccsel, de gyöngytollal is pettyezhetjük.

Rózsaszínben

A rózsaszín különböző változatait használva igen nőies dekorációt kapunk, persze, a tökök szárát se hagyjuk festés nélkül, az arany például elegáns választás.

Kreatívan

Nemcsak festékben gondolkozhatunk, számtalan más díszítőelem kerülhet a tökre még: akár a körömdíszítés elemei közül is válogathatunk.

„Monokrómia”

Különleges és elegáns a fehérre festett tök, amit aztán még szegecsekkel, festéklecsorgásra emlékeztető díszítéssel tehetünk még egyedibbé.

 

Mintásan

Pöttyözve, csíkozva vagy egyedi mintát kitalálva dekorálhatjuk a tököket, de ugyanígy a színeket tekintve sem kell visszafogni magunkat.

Képek: norocodesign.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!