Kevés négyzetméterből sokat kihozni

Mondhatnánk, hogy lehetetlen, de a Prime Garden csapata előtt nincs ilyen! Ráadásul minden munkájukra, legyen az beláthatatlanul nagy vagy zsebkendőnyi méretű, egyformán büszkék, mert azt vallják, a legkisebb kert is a feltöltődésért van, és a legfőbb feladata az ott élők kiszolgálása a mindennapokban. 

Tökéletes oázis a Duna partján

Természetesen minél több a kötöttség –  pl. a négyzetmétereket illetően –, annál nagyobb kihívás a tökéletes oázis – ahogy ők fogalmaznak – megvalósítása.

A gondos tervezésnek és a szakszerű kivitelezésnek köszönhetően ezt a Dunához közeli kertet is tulajdonosai teljes megelégedésére alakították ki. 

A ház melletti területet két kis tetőkert egészíti ki. Ez utóbbiak csupán 6 és 13 négyzetméteresek. Még szobákból is kicsi ez a méret, azonban jelen esetben a belső terek vonzó megnövelését jelentik a háziak számára.

(Ezt olvastad már? – Oázis a hátsó kertben)

Bármily meglepő, egy aprócska tó is a terv része volt,

amit később meg is valósítottak, a T-Takács tótechnikáját felhasználva hozzá. A szakemberek megbízói csak ahhoz ragaszkodtak, hogy a nagyszerű panorámát mindenképp őrizzék meg a kertépítők, azaz ne válasszanak túl magasra törő növényeket a kertbe. A ház közvetlen közelében egy üldögélő-társalgó részt szerettek volna kialakíttatni, ami a víz mellett helyezkedik el, és ahonnan bármikor órákig csodálható a nem mindennapi látvány.

Fák és virágok

A növények, melyeket a Garden Depot-nál vásároltak, gazdag, dús vegetációvá állnak össze. A szakemberek játszottak az elhelyezésükkel: eltérő magasságú virágágyásokba ültették őket, hogy amikor a háziak a kertben ücsörögnek, akkor is szembetűnőek legyenek. A rusztikus burkolatokat és lépcsőelemeket a KK Kavicsbetontól vásárolták.

Bármilyen kicsi volt a hely, a háziak ragaszkodtak ahhoz, hogy gyümölcsfák is kerüljenek a kertbe, így aztán – vigyázva arra, hogy ne zavarja a víz látványát, azokból is került néhány a ház köré. Ugyanígy virágos cserjék is díszítik a tulajdonosok szabad térben elhelyezkedő „szobáját”, de még egy medence is része lett az otthoni ellazító feltöltődésnek.

A kertet tervezte: Maros Krisztián, Ertvein Andrea  3D tervek: Ertvein AndreaPrime Garden

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!