Kerti ülőalkalmatosságok grillezéshez

Kerti grillezés, pontosan erre vártunk egész télen. Itt az idő felkészülni a szezonra! A grillsütő és a hozzá tartozó kiegészítők természetesen alapnak számítanak. Ha szenvedélyed a grillezés, akkor mindezzel már rendelkezel, úgyhogy lépjünk tovább és nézzük meg, milyen bútort, árnyékolót és kiegészítőt érdemes még beszerezni.

Kényelmes ülőalkalmatosság nélkül nehéz lesz kiélvezni a grillezés örömeit

A kerti ülőgarnitúra kulcsfontosságú. Ha szeretsz családi vagy baráti összejöveteleket szervezni, akkor sok helyre lesz szükséged, tehát érdemes nagyobb méretű, masszív kerti asztalba fektetni.

A kerti székeknél fontos az ülésmagasság és mélység. Fontos eldönteni, hogy elsősorban klasszikus ülőhelyekre van szükséged vagy olyan ülőalkalmatosságokat szeretnél, melyek relaxáláshoz és pihenéshez is alkalmasak.

A második esetben praktikusabbak a kerti fotelek és nyugágyak.

Az ülőfelületnek mindenképp kényelmesnek kell lennie. Ülőpárnák használatával tovább fokozhatod a székek kényelmét. Szükség esetén egyszerűen áthelyezhetők, illetve védelmi funkcióval is rendelkeznek, mivel a párnák huzata remekül felfogja a szennyeződéseket,
védve így az ülőalkalmatosságok felületét.

Melyik anyag a legjobb?

Műanyag

Az egyik legnépszerűbb anyag.
Előnye: Könnyű és olcsó. Karbantartásához nincs szükség különleges eszközökre, tisztításához pedig elég egy nedves törlőkendő.
Hátránya: A törékenysége és korlátozott teherbírása, az olcsóbb változatok a napon gyakran kifakulnak.

Tömörfa

Előnye: A fából készült kerti bútorok sokkal jobban mutatnak a kertben, mint a műanyag. Természetesen kiegészítik a környezetüket.
Hátránya: A magasabb áruk mellett a karbantartásuk is igényesebb.
A rendszeres ápolást azonban gyönyörű és tartós megjelenéssel, valamint kényelemmel hálálják meg. Ha valóban minőségi fabútort szeretnél, válassz egzotikus fákat (akác, meranti, teak), melyek rendkívül ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben.

Rattan

Szintén nagyon népszerű anyag.
Előnye: Ellenálló, letakarva egész évben kint hagyható a kertben. 
Hátránya: Ha a rattan egyedi megjelenése magával ragadott, de az árcédulája már kevésbé, akkor próbáld ki a műrattanból készült kerti bútorokat. Ne feledd azonban, hogy nem rendelkezik olyan nagy teherbírással és tartóssággal, mint a természetes rattan.

Fém

A fémbútorok nagyon stabilak, nagy teherbírásúak és sokféle kivitelben
léteznek. Az acél kerti bútorok nagyon jó minőségűek és nem rozsdásodnak. A hosszabb élettartam szintén nagy előny. Első pillantásra ridegnek tűnhetnek, de pár hangulatos kiegészítővel ez is orvosolható.

Grillező asztal vagy zsúrkocsi

A grillmesterek értékelni fogják a grillező asztal vagy zsúrkocsi formájában szerzett további rakodófelületet. Helyet kínálnak az alapanyagoknak és a grilleszközöknek, így nem kell teleraknod az asztalt. Az egyes polcokon áttekinthetően elhelyezheted az étkészletet is, így a tálaláshoz szükséges kiegészítők mindig kéznél lesznek.

Árnyékoló

Bár a napsugarak, a meleg és a jó hangulat forrásai, nyáron mégsem javasolt sok időt a napon tölteni. Szerencsére erre a problémára is van megoldás:
napernyővel gyorsan, egyszerűen és főleg olcsón megoldható a közvetlen napsugarakkal vagy esővel szembeni védelem
● az árnyékoló ponyvák is egyre népszerűbbek, nem is csoda, hiszen azonkívül, hogy védelmet biztosítanak, még trendik is
● a napellenző fő előnye, hogy nagyon egyszerűen az aktuális igényekhez igazítható, tehát ha nem süt erősen a nap, pillanatokon belül feltekerhető
pergola árnyékolóval óriási térre tehetsz szert, melyet nemcsak grillezésnél, de a kertben való relaxálás közben is garantáltan értékelni fogsz

Kiegészítők a kellemes hangulatért

A bútorokon és árnyékoláson kívül olyan részletekkel is kiegészítheted a kertedet, mint például a virágláda, kerti lámpa, pad, hinta vagy takaró. Ezekkel a kiegészítőkkel
hangulatosabbá teheted a teret. Kombinálj, játssz és engedd szabadjára a képzeleted!

(Ez is érdekelhet: Beton a kertben)

Scroll to Top