Keresés

Ház a tónál, vagyis inkább, tó készült a háznál

Ha valaki az otthona mellett kerttel is rendelkezik, szeretné azt is minél tetszetősebbre kialakítani. Ez sokszor nem megy egyedül, mert hiányzik a szakértelem vagy akár egy jó ötlet. A Prime Garden csapata komoly hozzáértéssel varázsol a szabadban élhető, élvezhető élettereket, ahogyan itt is. Az ötlet megvolt: a tulajdonos egy természetes kinézetű és hangulatú tavat szeretett volna, amit alkalomadtán fürdőtóként is tud használni.

Kerti tó tervezés és megvalósítás szakemberrel

A Prime Garden szakemberei a vágyott tavat hárshegyi homokkőből építették meg, a kövek mind újra felhasználtak, bontásból származnak, illetve az építkezés során való alapásáskor kerültek elő. A fedlapokra egy régi kerítés bontásánál leltek rá. A formális rész támfal köveit egy kőfaragó utánaigazította.

A „csobbanó” rész körülbelül 1 m mély, de a tómeder legmélyebb pontja 1,8-2 m, hosszúsága pedig 10 m, szélessége 2,80 és 4,40 m között változik. A tó gépészete a T-Takács kínálatából lett kiválasztva.

A beültetett növényzet a tó biológiai szűrője,

a növényeket a kövek közé ültették. Évelőkből megtalálhatóak többek között Campanula, Hemerocallis, Iris fajták. Megjelennek díszfüvek is, mint a deschampsia, Miscanthus. Az összes cserjét a Garden Depot-tól vásárolták.

Vízi- és mocsári növényekből a leglátványosabb a tavirózsa (Nymphaea), de megjelenik a mocsári nőszirom (Iris), a mocsári gólyaorr (Geraniumpalustre), békaszittyó (Juncuseffusus) fajták vagy a sellővirág (Pontaderia) fajták, ártéri veronika (Veronicabeccabunga).

A sziklák mind bontásból származnak. 

A végeredmény teljes mértékben a tulajdonos örömére szolgál.

Tervezte: Maros Krisztián (Prime Garden Kft.)
Kertépítés: Prime Garden Kft.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!