Keresés

Kémia nélkül a lakberendezésben sincs siker

Bizonyára nincs igazi együttműködés kémia nélkül a lakberendezésben sem. A háromtagú család több szakemberrel is egyeztetett már, mire találkoztak Ács Rita Otthonteremtővel, aki olyan lakást tervezett a számukra, amit teljesen magukénak tudtak érezni.  Természetes volt tehát, hogy a következő házuk kialakításakor egyértelműen őt keresték meg újra. Az időközben kialakult baráti viszony még inkább meg­gyorsította az együtt gondolkozást. A fő szempontok közé tartozott a letisztultság, a jó kihasználtság és a kényelem, valamint a letisztult vonalvezetés.

A konyhában a kiindulási alapnak a natúr tölgy kínálkozott,

amihez biztos kísérőként a fehér társult. Ez a skandináv vonal volt az, amit végül helyiségről helyiségre követtek, kezdve a konyhánál. A munkapult fehérjéhez nagyszerűen illeszkedik a tölgy meleg árnyalata. Az L-alakú bútort egy kisebb szigettel egészítették ki, aminek az egyik oldalán gyors étkezésekre alkalmas magasított pultot alakítottak ki. A megfelelő megvilágításra komoly gondot fordítottak: a pult fölé három különböző, de hasonló stílusú függesztéket választottak, ez lágyítja, játékossá teszi a szögletes vonalakat. Az Azzardonál találtak rá valamennyi világítótestre.

A nappali fókuszfala egy fekete-fehér, térhatású természetképet kapott

a Tapéta Trendtől, mely tökéletesen megmozdította a teret, s azt a hatást kelti, mintha a szabadban üldögélne, aki itt van. A natúr tölgy itt is jelen van a padló és az asztal színében, de ehhez társítottak kiegészítőkben bohém, pasztell színkavalkádokat, hangsúlyosabbra véve közülük a kékek változatait, a galamb, azúr, acél és encián színeket.

Az előtérben is dominál a fehér szín

Az előtérben, a bejárat mellett egy öltözködésre alkalmas padot találunk, mögötte pedig a falat puhán betakaró, textilhatású tapétával öltöztették fel. Itt is domináns a fehér, kiegészülve a szintén szeretett kékkel.

A fürdőszoba vidám, mozgalmas

A keskenyebb fürdőre is igaz, mint a ház egészére: a viszonylag kevés négyzetméter ellenére úgy használták ki a teret, hogy az a legnagyobb térérzettel bírjon, és élhető méretű legyen. A Hofstädter kínálatából választott négyzetmintás kék-szürke-barna csempeburkolat vidám, mozgalmas hatást eredményez, a padlóra pedig látszóbeton került. A duplamosdó szekrénye „elvész” a térben szinte, köszönhetően annak, hogy a térben „lebeg”. Az egymás mellett elhelyezett kád és zuhany minden igényt kielégít: alkalmas a gyors felfrissülésre, de az ellazító fürdőzésre is.

Fotó: Ács Rita Otthonteremtő
Szöveg: Erdély Györgyi

A tulajdonost kérdeztük:

- Mennyiben lett más ez az otthonotok, mint az előző?

- Az előző otthonunkban volt keleties és vintage beütés is, de a sok meglévő bútor miatt még nem tudott teljesen kiforrni, mi is a stílusunk.

- Ez a ház mennyiben felel meg az elképzeléseiteknek?

- Igazán otthon érezzünk magunkat, egyszerűen nagyszerű lett minden!

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!