Húsvét a bejáratban

Vidám, élénk vagy éppen halvány pasztellszínekben pompázó dekorációk a bejárati ajtón, teraszon, konyhában, szobában… A húsvétváráshoz szorosan hozzátartozik ez a sok bájos dísz, ami mind arra hivatott, hogy megidézze a tavaszra ébredő természet üde frissességét.

Mi lenne, ha idén mi magunk fognánk bele az elkészítésükbe? Nem boszorkányság!

Nyuszi koszorú

Kössünk össze egy kisebb és egy nagyobb vesszőkoszorút, vesszőből alakítsunk ki két „fület”neki, így készen van a nyúlforma. Fűzzünk bele virágokat, és akasszuk a bejárati ajtóra – mosolyra fakasztja majd az érkezőket!

Létra ünnepi köntösben

Egy kiszolgált létradarabra erősítsünk félhold alakban egy köteg vesszőt, és díszítsük virágokkal, némi zölddel! Ültessünk az egyik létrafokra egy kis madarat!

Nyuszi ül a "széken"

Egy használaton kívüli, kopott szék is nagyszerű alapja lehet egy nyuszifészeknek, amit vesszőből fonhatunk, tojásokkal, madártollakkal díszíthetünk, de még kis cserepes élő virág is ékesítheti.

(További húsvéti barkács ötletek ITT.)

Egy fémháló nélküli fa szitából csodaszép csendéletet varázsolhatunk: béleljük ki mohával félig, ültessünk rá egy kis madárfészket. Virágok, barkaágak kerülhetnek még a kompozícióba.

Extravagáns dekoráció áll össze egy szélesebb szájú üvegvázából, amit telerakunk tojással, és a tetejére ágakat fektetünk, mohával, virágokkal, apró tojásokkal.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!