Hogyan takarítsam a sütőt vegyszer nélkül hatékonyan?

Konyhánk takarítása nem egyszerű feladat, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. A sütő belső tisztítása utálatos feladat, ha nem öntisztító sütőnk van. Azonban már szerencsére a legtöbb sütőnek van valamilyen tisztító funkciója. Most a gőztisztítással bíró sütők öntisztítási folyamatát mutatjuk be. 

Mi az a gőztisztítós sütő?

Egyes sütők gőztisztító funkcióval is rendelkeznek, amely vizet használ a szennyeződések fellazítására, hogy megkönnyítse a sütőbelső takarítását. Ez az opció, a vizet gőzzé alakítja, amely a sütő belsejébe lévő szennyeződéseket és ételmaradékokat fellazítja, így nekünk a ciklus végén könnyű tisztára törölni azt. 

Hogyan működik a gőztisztító sütő?

Hő és víz felhasználásával a gőztisztító funkcióval rendelkező sütők fellazítják, meglágyítják a korábbi használatból visszamaradt enyhe szennyeződéseket. A sütőtérbe vizet kell elhelyezni és elindítani a gőztisztító funkciót. Ezután a sütő felmelegszik úgy, hogy a víz gőzzé alakuljon. A forró gőznek köszönhetően nem kellenek vegyszerek ahhoz, hogy valódi tisztaságot varázsoljunk. 

A sütőtér belsejében a gőz hatására fellazulnak az odatapadt zsírok, olajok és egyéb szennyeződések. De utána azokat nekünk kell még letörölni. A gőztisztítás megóv minket például a súrolás kellemetlenségétől, továbbá nagyban csökkenti a takarítással töltött időt. Tehát a gőztisztító nem az a fajta csodagép, ami önmagától takarít, de egy nagyon jó eszköz, mely segít gyorsabban, egyszerűbben és vegyszermentesen tisztán tartani a sütőnket. 

A gőztisztítás valóban tiszta?

A gőztisztítás kiválóan alkalmas a sütő használata közben előforduló kisebb szennyeződések és kisebb kiömlések esetén. 

A gőz vegyszermentes higiénikus tisztításra képes, és olyan helyekre is eljut, ahova a kezünk nem fér be. 

A gőztisztító ciklust rutinszerűen kell használni, akkor a legeredményesebb. Használattól függően, de pl. minden héten 1-2-szer, így nem tudd megragadni, letapadni a szennyeződés.

Ha a sütő mélytisztításra szorul, akkor is érdemes gőztisztítással kezdeni.  Akár egymás után többször is lefuttathatjuk, hogy minden szennyeződést feloldjon.

Fedezd fel a Whirlpool ® gőztisztítással rendelkező sütőit >>>

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!