Havas mesevilágot idéző karácsonyi elegancia a nappaliban

Karácsonykor szinte magától értetődő dolog pirossal, zölddel és arannyal kidekorálni a lakást. De ha idén valami másra vágysz, mondjuk egy csodálatos téli mesevilágba repülnél képzeletben, akkor egy igazán elegáns karácsonyi dekoráció kell, amihez az alábbi árnyalatokat hívd segítségül: arany, ezüst, halványkék és fehér. 

Elegáns karácsonyi dekoráció a nappaliban

Az ünnepek közeledtével sokan öltöztetjük díszbe a szívünk mellett az otthonunkat is. És ha már karácsonyi dekoráció, akkor vannak, akik szeretik megadni a módját, és az egész házat kívülről-belülről „felöltöztetik”. A fények és apró díszek sokasága mellett ilyenkor kézenfekvő választás a zöld, a piros és az arany, de persze, nem kötelező ezekkel dekorálni.

Sőt, az összhatás nemcsak eredetibb, hanem szebb és elegánsabb is lehet, ha maradsz a világos árnyalatoknál, mint ahogy ennek a nappalinak a büszke tulajdonosa is tette. Nála a helyiség már meglévő, egységes fehér alapszínét szépen kiegészítik a kék halvány tónusai, a csillogást pedig az arany és az ezüst tökéletes összhangjával teremtette meg. 

Karácsonyi pompában ragyogó elegáns nappali

Ahhoz, hogy elérje ezt a havas téli mesevilágot idéző eredményt, a házigazda lágy színpalettát választott, többnyire „világoskékkel és néhány világoszölddel/akáccal, természetesen arannyal, ezüsttel és meleg, krémes fehérrel” – írta.

A rengeteg dísszel és szalagokkal ékesített karácsonyfával szépen harmonizál a kandallónál futó díszítő füzér és a fa mellett lévő koszorú is. „A füzérben és a fán is apró zöld és vízszín árnyalatokat használtam” – magyarázta a lakás tulajdonosa. Aki, hogy a nappali ne váljon egy átláthatatlan, díszekkel telezsúfolt helyiséggé, a polcokra próbált szellősen pakolni – mindenhová csak egy-két dísztárgyat tett.

Plusz dekorációra alig volt szükség

Mivel a karácsonyfa és a díszítő füzér elég látványos dekorációt jelentenek már önmagukban is, a többi dísszel óvatosan bánt, de kedvenc fehér rénszarvasát és cuki kis fenyőerdejét természetesen nem tudta mellőzni.

Téli mesevilág, környezetbarát szellemben

Karácsonykor rengeteg hulladékot termelünk. Így a nappali karácsonyi pompába öltöztetése során fontos szempont volt, hogy a dekoráció, illetve a karácsonyfa feldíszítése többségében már meglévő díszekkel és szalagokkal történjen meg, mondhatni a zero waste szellemében.

A görög motívumokkal díszített bársonypárnák nem hivalkodók, ugyanakkor sokat adnak a szoba eleganciájához, és erősítik a kifinomult összhatást.

„Nem is tudnám ennél jobban szeretni ezt a megjelenést. Kifinomult, lágy és elegáns… mégis olyan otthonos, barátságos és laza, azzal a luxusérzéssel, amit imádok” – áradozott a gyönyörű nappalit megálmodó tulajdonos.

Forrás: citrineliving.com

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!