Hagymás lepény

Hozzávalók:

– 40 dkg liszt
– 1 csipetnyi só
– 1 tojás
– 10 dkg vaj
– kocka élesztő
– 2 dl langyos tej
– 80 dkg vöröshagyma
– 15 dkg füstölt szalonna
– 15 dkg creme faiche:
(elkészítése: 2,5 dl habtejszín, 1 ek íróval
összekeverjük és 8-24 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten – 1 hétig eláll)
– 3 tojás
– só, kömény

Elkészítés:

1. Tegyük a lisztet, sót és a tojást 7,5 dkg vajjal egy tálba. Az élesztőt keverjük a langyos tejbe pici cukorral. Dagasszunk közepesen lágy tésztát, melyet 1 óráig pihentessünk.
2. A tésztát a liszttel meghintve kigyúrjuk, majd kinyújtjuk, ezután fektessük a kivajazott, lisztezett tortaformába. Körbe a peremét húzzuk fel, és kelesszük még 20 percig.
3. A feltéthez a vöröshagymát vágjuk vékony karikára, a szalonnát apróra kockázzuk fel. A hagymát és a szalonnát a maradék vajon futtassuk fel, annyira, hogy a hagyma üveges legyen.
4. Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra. A creme faichet-t keverjük össze a tojásokkal, sóval és a köménnyel, majd a kihűlt hagymás-szalonnás keverékkel. A masszát egyenletesen simítsuk a tésztára, majd 35 percig süssük.

Scroll to Top