Gyömbéres keksz

Hozzávalók:

• 300 g finomliszt
• 1 tojás (L-es)
• 2 ek. narancslé
• 2 tk. őrölt gyömbér
• 1 tk. őrölt fahéj
• ½ tk. szegfűszeg
• ¼ tk. só
• 180 g vaj
• 150 g cukor
• 80 g méz

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a tojást és verjük tovább. A lisztet és a fűszereket alaposan keverjük össze, majd öntsük a vajas masszára. Adjuk hozzá a mézet és a narancslevet is, és jól keverjük el. A tésztát rakjuk hűtőbe legalább 2 órára.

Kb. 40 g-os golyókat formázzunk a masszánkból, majd egy pohár vagy szufléforma segítségével nyomjuk őket össze, hogy tallérokat kapjunk. Használjunk porcukrot, hogy enyhítsük a ragadósságát. Tegyük őket sütőpapírra, majd előmelegített sütőben 180°C-on süssük 10-15 percet, amíg a széle barnulni kezd.

A kekszeket fehér csokoládéba márthatjuk, és mézeskalács írókával díszíthetjük.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top