Gyömbéres keksz
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral habosítsunk fel, majd adjuk hozzá a tojást és verjük tovább. A lisztet és a fűszereket alaposan keverjük össze, majd öntsük a vajas masszára. Adjuk hozzá a mézet és a narancslevet is, és jól keverjük el. A tésztát rakjuk hűtőbe legalább 2 órára.
Kb. 40 g-os golyókat formázzunk a masszánkból, majd egy pohár vagy szufléforma segítségével nyomjuk őket össze, hogy tallérokat kapjunk. Használjunk porcukrot, hogy enyhítsük a ragadósságát. Tegyük őket sütőpapírra, majd előmelegített sütőben 180°C-on süssük 10-15 percet, amíg a széle barnulni kezd.
A kekszeket fehér csokoládéba márthatjuk, és mézeskalács írókával díszíthetjük.
Forrás: Posta Luca