Keresés

Gyertya újra gondolva – az újrahasznosítás jegyében

Gyertya késztés házilag, az újrahasznosítás jegyében. Szerintem minden háztartásban akad néhány gyertyacsonk, amit egy kis kreativitással újjá lehet varázsolni. Ily módon nem csak új formát, hanem új színt, akár új illatot is adhatunk neki, nem is beszélve arról, hogy bolygónk védelmében kevesebb szemetet termelünk!

Hozzávalók:

A maradék gyertyákon kívül, szükségünk lesz néhány vastagabb falú üvegre, ha színezni is szeretnénk a gyertyát akkor zsírkrétára, illóolajra és kanócra. Ez utóbbi kétféle (hagyományos kanóc és fa kanóc) szerencsére ma már minden hobbiboltban megtalálható, illetve nagyobb webáruházakból is be tudjuk szerezni.

Gyertya újra gondolva

Elkészítés:

Ha mindent előkészítettünk, első lépésként reszeljük le a maradék gyertyákat, majd lassú tűzön gőz fölött óvatosan olvasszuk meg őket. Ehhez én általában egy régi fazekat és egy hőálló üvegedényt használok.

Miután a viasz megolvadt, az előre elkészített üvegedénybe öntsünk pár cseppet, ehhez tudjuk rögzíteni a kanócot.

Pár perc dermedés után óvatosan öntsük bele a viaszt az üvegekbe, amennyiben színezni is szeretnénk, a zsírkrétát szintén reszeljük le és még a viasszal együtt olvasszuk meg. Az illóolajat viszont csak akkor keverjük a viaszhoz miután megolvadt és levettük a tűzről!

A gyertyát nem csak színezhetjük, hanem apróra őrölt virág szirmokkal is díszíthetjük, ez egy picit természetesebb hatást kölcsönöz neki.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!