Folyékony szappan, ahogyan én szeretem

Folyékony szappan házilag? Igen! Miért is ne?!
Számos folyékony szappant próbáltam már az évek során, nekem eddig ez lett a kedvencem. Nem csak azért, mert roppant egyszerű elkészíteni, hanem mert borzasztóan kiadós, és nem mellesleg pedig igencsak pénztárca barát is.

A belekerülő illóolajokat én minden alkalommal a hangulatom alapján választom ki, de ebben a vírusos időszakban egyértelműen a teafa olajat használom, számos jótékony (vírusölő, baktériumölő, gombaölő) hatásának köszönhetően. (Testápoló receptet pedig ITT találsz.)

Hozzávalók:

  • 100 g szappan (én saját házi szappant használok, de egy babaszappan is tökéletesen megfelel erre a célra)
  • 2,5 liter desztillált vagy forralt víz
  • 1 ek. glicerin (elhagyható)
  • 1 ek. E vitamin
  • 20 csepp 100 % teafaolaj (doTERRA)
folyékony szappan házilag

Elkészítés:

A szappant egy sajtreszelőn reszeljük le, majd tegyük egy kimondottan erre a célra használatos fazékba. Öntsük hozzá a vizet, tegyük hozzá a glicerint és lassú tűzön melegítsük fel. Fontos, hogy ne forraljuk, éppen csak addig melegítsük, hogy a reszelék elolvadjon.
Vegyük le a fazekat, és hagyjuk a szappanos folyadékot teljesen kihűlni. Ezután adjuk hozzá az E vitamint és a kiválasztott illóolajat, majd töltsük üvegekbe. Nem kell megijedni, ha sokáig visszerű, néhány óra alatt szépen besűrűsödik és használatra kész!

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!