Első a család!

Az egyik pesti kerület kertjének újravarázsolása megtalálta a Prime Garden elhivatott szakembereit. A háziak kérései elsősorban a családjuk igényeinek megfelelő kialakításra vonatkoztak. Mindenképpen szerettek volna egy játszóházat és egy homokozót elhelyezni valahol, és arra vágytak, hogy a kert mindig hangulatos és szép, – valamint az unokák és az ő számukra is élvezhető legyen a szabadban való tartózkodás. Szerettek volna valahol egy kis vizet is látni, és a kocsibehajtót is zölddé tenni.

Ezeket a kéréseket szem előtt tartva a Prime Garden ebben a kertben is a Garden Depot növényeivel dolgozott. Íves, kanyargós gyepfelületet alakítottak ki, ami optikailag növeli a teret, nagyobbnak mutatja a kertet, mint amekkora az valójában. Emellett vezeti a tekintetet, a kert felfedezésére ösztönöz. A növények között lombhullató virágos és örökzöld cserjék is megtalálhatók, ezek az évelőkkel kiegészítve egész éven át gazdag látványt eredményeznek a kertben.

A meglévő nagy cseresznyefa megtartása és óvása a munkálatok során fontos szempont volt, a gyep karéjával még kiemeltebb fókuszpont lett. A kért víz csobogó formájában jelent meg a kertben: szerényen emelkedik ki a sásliliomok közül, hangja megnyugtató, szintén felfedezésre csábít, emellett a madaraknak kicsit rejtett ivóhely is egyben. A megvalósítás óta eltelt idő már megmutatta, hogy a szakemberek jól dolgoztak: kicsi és nagy egyformán szívesen tartózkodik itt!

A kert tervezője: Maros Krisztián –  Prime Garden

Scroll to Top