Keresés

Egy koloniál íróasztal varázslatos megújulása

Sokszor mondják, hogy a régi bútoroknak lelkük van, és bizony azok még tényleg valódi fából készültek, így érdemes is őket megbecsülni. Csak egy kis szeretetre és kreativitásra van szükség. Papp Anita bútordekoratőr ismét bebizonyította, hogy a bútorfelújítás művészete valóban varázslat lehet. Ezúttal egy leharcolt koloniál íróasztalt vett kezelésbe, amely korábban egy masszázs stúdióban szolgált.

A történet egy leharcolt, megviselt bútorról indult,

amelynek azonban megvan a saját története és karaktere. Anita pedig  örömmel vállalta a kihívást. Az első lépés egy teljes csiszolás volt, hogy az asztal új életet kapjon. Ezt követően Otex alapozó réteget kapott, ami nemcsak a festék tapadását segíti, hanem a fa szerkezetét is védi. 

A festési folyamat kulcsfontosságú volt a bútor megjelenésének átalakításában. Két réteg Tikkurila festék került az asztalra, amelynek eredményeként a bútor szinte már újnak tűnik. A selyemfényű lakkal történő zárás pedig nemcsak a festék védelmét szolgálja, hanem az asztal egészének elegáns és sima megjelenését is biztosítja.

Anita kreativitása és precizitása a részletekben is megmutatkozik

A fogantyúkat újakra cserélte, és a szélét antik bronz akrillal festette át, amely egyedi és stílusos külsőt kölcsönöz az íróasztalnak.
A végeredmény pedig lenyűgöző: egy újjászületett, koloniál stílusú íróasztal, amely újra megállja a helyét, sőt most már a masszázs stúdió egyik ékessége lett. 

Ez a projekt ismét bizonyítja, hogy a régi bútorok felújítása nemcsak környezetbarát, de egyben egy kreatív kihívás is, amely személyessé és egyedivé teszi otthonunkat.

Kövesd Papp Anita inspiráló példáját, és merj kreatívan gondolkodni a lakberendezés terén! 😊

További hasonló ötletekért kattints ide: Bútorfelújítás, DIY ötletek 

Ha tetszett a cikk, oszd meg! 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!