Cukkinis tekercs

Hozzávalók:

(a tekercshez – 10 db):

• 100 g túró
• 100 g krémsajt (natúr)
• 150 g tejföl
• 210 g cukkini reszelve (kb. 1 közepes darab)
• 5 g parmezán (+ a tetejére)
• 2 gerezd fokhagyma
• só, fehérbors
• 1 ek. mustár
• fél tk. oregánó
• 10 db lasagne lap

(a szószhoz)

• 140 g hagyma (1 közepes fej)

• 400 g konzerv paradicsom
• 500 g passzírozott paradicsom
• 1 ek. oregánó
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors

Elkészítés:

Lábasban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit pár percig pirítunk. Ezután hozzáöntjük a paradicsomokat, fűszerezzük, és közepes lángon, 15-20 percig gyakran kavargatva összesűrítjük. A lasagne lapokat rakjuk 2-3 percre lobogó vízbe, hogy megpuhuljon, és tekerhető legyen. A
többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd alaposan keverjük össze. A tésztalapokat terítsük ki, és halmozzuk rá a cukkinis masszánkat, majd tekerjük fel, és tegyük egy tűzálló tálba, úgy, hogy a paradicsomszószt előtte a tál alján eloszlatjuk. Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot. Előmelegített sütőben 190°C-on 18 percig sütjük.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top