Keresés

Céklás-málnás desszert

Ez a céklás-málnás desszert egy kérmes brownie alapból és egy habkönnyű málnás-mascarponés krémből áll. Az íze pedig valami mennyei…

Hozzávalók:

Brownie:

  • 100 g főtt cékla
  • 60 ml író
  • 50 g margarin
  • 100 g cukor
  • 35 g kakaópor
  • 1 tojás
  • 60 g liszt
  • 40 g csokoládé
  • 8 g sütőpor

Krém:

  • 60 g főtt céklapüré
  • 140 g málnavelő
  • 250 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 8 g zselatin
  • citromlé

Elkészítés:

  1. A brownie hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverem, tepsire öntöm,
    és 170°C-on megsütöm (kb. 20 perc).
  2. A krémhez a céklát, málnát és porcukrot összekeverem a mascarponéval, citromlével ízesítem. A zselatint kevés vízzel eloszlatom, és megvárom, míg megduzzad. Mikróban pár másodperc alatt felmelegítem, majd kicsit kihűlve a krémhez adom. A krémet hűtőbe teszem kb. 3 órát.
  3. A krémet a tésztán egyenletesen eloszlatom, de szilikon formába is adagolhatom, ilyenkor érdemes fagyasztóba tenni pár órára.

Jó étvágyat! 🙂

Fotó, recept: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!