Keresés

Biotó, semmi más!

Ha a bio szót halljuk, elsőként a természetesség juthat eszünkbe, a kiváló minőség, a vegyszermentesség, az, hogy egészséges és persze drágább is… Ez utóbbi azonban egyáltalán nem helytálló! A biotó lénye­gé­ben olyan biológiailag öntisztuló, áttetsző vizű dísztó, amelynek csekély ápolási igénye van, és még a halakat sem kell benne etetni.
A biotóba nem kell vegyszert töltögetni, nincs szükség drága, mesterséges vízszűrőkre, öntisztulását a speciális mederkialakítás mellett mikroorganizmusok és növények biztosítják.

Esztétika

Mottónk: 

„Egy tó mindig úgy nézzen ki, mintha mindig ott lett volna.”

A tómeder szigetelését és a szivattyúkat a T-Takácstól vásároltuk. A legizgalmasabb látvány a virágzó tavirózsa és a vízparti növények szépsége mellett a víz alatt tárul a szemünk elé. A 200 m²-es, 3,5 méter mély tóban többféle hal él: keszegek és sügér is.

Célja és küldetése

A víz jelenléte megnyugtat, feltölt, kikapcsol. 

A biotóval egy olyan vizes élőhelyet nyerünk, amely a tulajdonosainak okozott öröm mellett élőlények ezreinek is otthont ad. Bátran ihatnak belőle madarak, emlősök, és a halak külső etetés nélkül is jól érzik magukat. A vize áttetsző, mert a tó élőközösségét alkotó élőlények a tápláléklánc alján lévő zöldalgát kordában tartják. Egyes fonalalgafajok azonban időszakosan minden áttetsző vizű tóban felszaporodhatnak.

A biotó mint biotop

A görög eredetű biotop szóból származik, amely élethelyet jelent, azonos életfeltételeket igénylő állati és növényi életközösségek zárt életterét.

Miért hasznos?

Az állatoknak egy élő oázis amely teljesen vegyszermentes, a tó esővíz tárolására is felhasználható. 

Aszályos időben, amilyen az idei nyár is volt (ha gyenge a fúrt kutunk vízhozama) puffertóként is alkalmazható tehát öntözésre is használható. 

A biotót leginkább úszásra és fürdésre használják.

Biológiailag öntisztuló kerti biotó, biofürdőtó, vízesések, sziklakertek. 

Biotó Kft. – Szucsik Attila
Tel.: +36-70/773-9937
www.bioto.hu,www.furdoto.hu

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!