Bajai halászlé
Elkészítés:
A halat megpucoljuk, és sűrűn beirdaljuk, majd megsózzuk és legalább 1/2 órán át állni hagyjuk. A belsőségeket félretesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk.
Elővesszük a halfőző bográcsot, majd beletesszük a halat és a hagymát, meg a csípős paprikát. Ezután felöntjük kilónként 1,1-1,2 liter vízzel, majd feltesszük főzni. A legjobb, ha a szabadban, fával tüzelünk a bogrács alá.
Miután felforrt, és a habját elforrta, beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, és erős lángon főzzük, hadd rotyogjon. Keverni nem szabad, csak a bográcsot forgassuk meg néha.
15-20 perc után beletesszük a belsőségeket. A forrástól számított 30 perc főzés után kész a halászlé.
Gyufatésztával tálaljuk.
Forrás: Posta Luca