Keresés

AUTOMATA KÜSZÖB – egy modern és diszkrét megoldás a hideg, a zaj, és a por ellen

Rendszeresen kiszökik a meleg a szobából, mivel nem záródik jól az ajtó? Főzéskor az ajtó alatt kijön ételszag a konyhából? Zavaró a hálószobába szűrődő lárma, a huzat, vagy az utcáról beáramló por?
 Ha ez így van, de nem szeretnénk hagyományos küszöbökkel elcsúfítani a lakást, akkor van egy jó hírünk. Az automata küszöböt, ezt az egyszerű, de nagyszerű kis mechanikus berendezést éppen erre találták ki.

Automata küszöb - a modern és diszkrét megoldás

Sajnos hiába a jó szigetelés az ajtó oldalán és felső részén, ha alatta nincs küszöb, akkor a hideg levegő, a hangok, a por, a huzat, a szagok, de akár mindenféle hívatlan rovar is utat talál magának a szobába. 

Erre megoldás az automata küszöb, ami az ajtó alsó élébe süllyesztett ügyes kis szerkezet, mely a nyitott ajtónál egyáltalán nem látható, ugyanakkor az ajtó becsukásakor egy gomb benyomódására magától leereszkedik, és gumi profilja hermetikusan lezárja az ajtó alatti rést.

Az automata küszöb akár utólag is beépíthető

Kapható belőle kifejezetten utólag az ajtólapra szerelhető változat is, de a leghatékonyabb és leginkább esztétikus megoldás az ajtó alsó élébe mart változat, melyet javasolt az ajtó megvásárlásakor az ajtóval együtt megrendelni. Ez általában 8-10 ezer forintos felárat jelent, de az energiamegtakarítás a fűtésszámlában ennek többszöröse lehet, míg pl. a csendben átaludt éjszaka utáni kipihent érzés megfizethetetlen.

automata küszöb működése

Az akadálymentes lakásért

Fontos tehát, hogy mindezt úgy érhetjük el, hogy a padlóburkolatokat nem tördelik meg a több centi magas küszöbök, ami nem csak esztétikai szempontból kívánatos, hanem azért is, mivel az akadálymentesség ma már fontos kritérium egy modern lakásnál, ami a lakás értékében is megjelenik.

Ilyen automata küszöböket mi a Maestro kínálatában találtunk, ugyanakkor azt javasoljuk, hogy már az ajtószalonokban, az ajtókkal együtt célszer megrendelni, hiszen, ott szakszerűen be is tudják az ajtókba építeni.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!