Aranyélet – Luxus apartman a Balaton partján

A Balaton körüli utazások újra a reneszánszukat élik, bár kissé másképpen, mint egykor. A part közelében épített luxusapartmanokra egyre nagyobb az igény, ezáltal növelve az itt megforduló turisták számát. Ennek a lakásnak a tulajdonosai is azért gondolkodtak egy apartman megvásárlásában és átformálásában, hogy később majd kiadhassák. De ez lakberendezői segítséggel annyira jól sikerült, hogy többnyire mégis a család „birtokolja” egész évben!

„Más, mint otthon”

A kialakításnál fontos szempont volt, hogy egyedi, különleges, „más, mint otthon” legyen. Ez a tervezők álma… ahol mind a design kialakításban, mind az anyagok használatában is elengedhetik a fantáziájukat! A csodaszép kilátás a Balatonra és a megnyugtató környezet egyaránt inspiráló volt Murányi Liza enteriőrtervező számára ennek a lakásnak az átgondolásában. Arany, kék, fekete, a geometriai minták és a lágy elegancia dominál. Erre utal az apartman neve is: „ARANYÉLET” – két hálószoba, nappali, konyha, hatalmas terasz, 2 fürdőszoba, valamint a tó közelsége.

A Balaton színei napkeltétől napnyugtáig

A tengerkék domináns a hatalmas ülőgarnitúrán, melyhez meleg tölgypadló társul, valamint arany kontúrok és szögletes kerek geometriai minták keveréke harmonikusan összeválogatva.

Az arany eleganciája végigvonul egyébként minden helyiségben, kellőképpen visszafogva, finoman, túlzások nélkül. Így az üvegvitrinek szálhúzott arany keretei és a rombuszmintás tapéta sejtelmes arany hatása a nappali falán is visszaköszön.

Remek kontrasztot alkot az arannyal a konyha ultramatt világos antracit Fundermax felülete. A surlófények a szép meleg színeket még jobban kiemelik. A 6 személyes étkező asztallapja is a föld meleg színeit tükrözi. A karosszékek nem csak kényelmesek, de elegánsak is a tér közepén. 

A zöld a nappali sarkában az élő természetet hozza be. A hatalmas nyílászárókon árad be a fény egész nap. Itt a sok párna puhaságot, kényelmet képvisel. Az aszimmetrikusan függesztett vertikális és horizontális elrendezés a nappali TV-falán tökéletes egyensúlyban van. A világítások (Lumolight Design Kft.) minden kis szögletet, beugrót fénybe borítanak.

Terasz

A Balatont még közelebbről megcsodálni az üvegkorláttal határolt teraszról lehet, ahol a kényelmet szolgáló ülő,-fekvőbútorok is gond nélkül elfértek.

Pazar hálószoba

A fő hálószoba színei visszafogottak, a geometriai formák végig megjelennek, nemcsak a párnák mintájában, hanem a pasztell vízkék tapétafalra függesztett, aranykeretes tükörben is és az ágyvég fölötti pazar dekorációban. A fali képek nonfiguratív könnyedsége lágyítja a szögletes vonalakat. A gardrób tükrös frontja növeli a teret, és az ágyból nézve az egész szoba dizájnját egyben mutatja meg. 

A hatalmas franciaágy és a térbe helyezett kád különleges érzést ad az itt nyaraló vendégnek. A kádban ülve egy pohár borral remek kilátás nyílik a tihanyi panorámára. A fények rejtve itt is megjelennek, fokozva az esti hangulatot.

Az előtér puha, kárpitozott előszobafala rejti az elektromos szerelvényeket. Innen nyílik a kisebb háló, melynek az ágy fejvég-beépítése, hatalmas bronztükrei nagyobbnak mutatják a kicsi szoba méreteit. Itt is különleges, meleg színek dominálnak mind a bútorok, mind a drapériák anyagaiban, színeiben. A római roló nemcsak sötétítőként, hanem fényáteresztő függönyként is remekül mutat.

A fekete, arany és a praktikumot szolgáló beépített szekrény a nyári ruhatár elrejtésére szolgáló méretessége ellenére sem nyomja össze a szobát. A GIZIR bútorlapok játékos kialakítása megtöri az unalmas felületeket.

A fürdőben az örök klasszikus feketét fehérrel és finoman arannyal vegyítették

A kis fürdőt az erőteljes fekete-matt kiegészítők, keretek igencsak karakteressé teszik. A kerek és szögletes formák bátran feleselgetnek egymásnak.

A kisebbik fürdőben is megmaradt a fekete kiegészítésül, de itt a fehér márványmintás kerámia falburkolat arany háromszögei adják a dekorációt, melyek a játékosságon kívül az eleganciát is biztosítják.

Fotó: Farkas Sándor  Lakberendező: Murányi Liza  Szöveg: Erdély Györgyi

(Az itt bemutatott lakás a Golden Harmony 2021. téli lapszámában jelent meg.) 

A lakberendezőt kérdeztük:

- Mennyire vagy elégedett az elkészült munkáddal?

- Szeretem a határokat feszegetni, és csodálatos dolog olyan megrendelőkkel dolgozni, akik ezt értékelik, elfogadják, és legfőképpen bíznak bennem. Külön öröm visszanézni, mikor a végeredmény a profi stáb, fotósok, újságírók keze nyomán megjelenik az újságban!

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!