Keresés

Amikor kötve van a kéz… avagy egy albérlet lakberendezése

Számtalanszor találkozunk olyan helyzettel, amikor nem nyúlhatunk úgy a térbe, ahogy azt a szívünk, vágyaink, kreativitásunk kívánná, engedné, diktálná. Gondolok itt, például ha bérleményként lakunk egy otthont és a tulajdonos megköti a kezünket pár ponton vagy saját otthonunk kapcsán, a pénztárcánk nem engedi, hogy akkora szerkezeti átalakítást végezzünk.

Ha még a falba fúrni is tilos

Illetve, ha nem változtathatjuk meg a meglévő burkolatot, a tapétát, a falszínt, a bútorok színét, anyagát… 

Ezekben az esetekben, érezhetjük, hogy el vagyunk veszve és a legtöbbször, azt tapasztalom, veszünk pár kedvelt, épp megtetsző darabot, ami a katalógus enteriőrben, az áruházban, vagy egy koncepció nélküli, vásártéri polcon a szívünkbe költözik. Hazavisszük és ráruházva a felelősséget, várjuk tőle a nagy változás, harmónia, egyensúly érzését, a “WOW” élményt.

Nos, ez a legrosszabb, amit tehetünk.

Szegény darabok ezt képtelenek produkálni, ennek az elvárásnak eleget tenni, hisz a megoldás nem bennük van.

A legjobb, ha elfogadjuk a meglévő hangulatot, sőt mi több, kőbe vésett, sziklaszilárd alapnak tekintjük, melyre hagyatkozva elkezdhetünk, hozzájuk hangolt darabokat, kiegészítőket elhelyezni. 

Harmónia és egység

Harmóniát és egységet, megúszhatatlan csak így tudunk teremteni, hiszen a Harmónia az összhang oltárán teremtődik és a meglévőség minden esetben diktál.

Érdemes tehát ezt mihamarabb tudatosítani, így könnyebb dolgunk lesz ezután, egy csodás otthon megteremtése. 

1. ötlet:
Ha képet szeretnénk a falra helyezni, de a tulajdonos kihangsúlyozta, hogy ezt nem lehet, erre is van megoldás, hiszen ma már a legtöbb helyen kapható, öntapadós akasztó vagy falmatrica. Ne mondjunk le ezért, a kardinális darabokról!

albérlet lakberendezése
Forrás: onbetterliving.com

Sok- sok kiegészítő kapható ma fillérekért

A lámpa, szőnyeg, függöny, különböző textilia, lelket ad otthonunknak és ha bérleményben vagyunk is, költözéskor ezeket mind magunkkal vihetjük.

sárga sötétítő függöny
Forrás: engineeryourspace.com

Ha kicsit nagyobb a játszótér,

festhetünk át burkolatot, bútort. Ma már erre specializált festék is kapható.

Nem utolsó sorban, a saját otthonunkban is érdemes átgondolni, valóban meg kell-e válni bármitől, még ha meg is tehetjük vagy csupán forduljunk meg a lovon és gondoljuk újra a koncepciót. Értéket menteni csodálatos dolog. Érdemes egy új szemüveget feltenni és friss szemmel meglátni, a harmónia mindenhol körülvesz minket, csupán össze kell hangolnunk.

Mert a Harmónia, nem luxus!

Szöveg: Ács Rita – lakberendező/otthonteremtő
Facebook: Ács Rita Otthonteremtő
E-mail: acs.rita2000@gmail.com
Telefon: +36 70 453 3714

ács rita otthonteremtő
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!