Álomotthon sötét színekkel

Ha egy lakásnál csak a feketét, illetve a szürke és a barna árnyalatait használjuk, komor lesz az összhatás. Vagy mégsem? Az alábbi társasházi lakás remek példa arra, hogy nem feltétlenül. Sőt, pár trükkel kellemes élettérré, igazi otthonná tehető egy sötét enteriőr is.

Nem mindennapi kihívás

elé állították a belsőépítészt és a lakberendezőt egy moszkvai társasházi lakás tulajdonosai: azt kérték ugyanis, hogy otthonuk újragondolása során alapvetően feketét használjanak, illetve a szürke és a barna árnyalatait. Kerüljék a színeket, de még a fehéret is csak itt-ott alkalmazzák.

Azt nem tudjuk, ezzel mennyi töprengést okoztak a szakembereknek, de egy dolog biztos: ők végül teljesítették a kihívást. A projekt pedig szerintünk is olyan szépre sikerült, hogy most megmutatjuk nektek!

sötét enteriőr - szürke kanapé

Színek helyett árnyalatokkal, alapanyagokkal, fényekkel trükköztek

Az enteriőrt színek híján a fent említett szürke és barna kellemes árnyalatainak ügyes párosításával, valamint az alapanyagok, formák és fények játékával tették izgalmassá és otthonossá.

Éppen ennek a játékosságnak köszönhető, hogy az előszoba sem egy komor hely, inkább egy olyan tér, ahonnan már alig várjuk, hogy felfedezhessük a lakás többi részét. Érdemes a fényeket figyelni!

sötét enteriőr - előszoba

A három alapszín,

illetve a fa, a fém és a márvány az amerikai konyhás nappaliban is megjelenik. Maga a konyha nem túl nagy alapterületű, mégsem tűnik kicsinek vagy sötétnek, inkább elegánsnak. A szekrények plafonig kialakított tárolóhelyei gondoskodnak arról, hogy minden el legyen rejtve, amitől tágasabbnak hat a belső tér.

Még több ötlet fekete-fehér konyhára >>>

sötét enteriőr - sötét konyha

A nappaliban minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz – a tévé mögötti márványburkolat, illetve felette a polc eleganciát, letisztultságot, nyugalmat sugall.

sötét enteriőr - nappali

Színtelen élettér

Ha arra kérünk, képzeld el a számodra ideális hálószobát, milyen lenne?
Milyen színekkel, anyagokkal dolgoznál? Milyen tárgyakat helyeznél el benne, mi lenne számodra a legfontosabb? 

Ennél a lakásnál a megrendelők kérésére a fő hálószobában egy kényelmes ágy, valamint a mögötte lévő, gyönyörűen megvilágított 3D falpanel került a figyelem középpontjába.

sötét enteriőr - hálószoba

Egy kis szín

A másik hálószoba egy tiniszoba, világosabb árnyalatokkal, rengeteg fénnyel és az ablak előtt egy hatalmas íróasztallal. Érdekes megoldásként egy térelválasztó jelöli ki a választóvonalat a kreativitás és a pihenés közt.

Luxusérzet a köbön

Míg a gyerekszobában elhelyeztek egy hatalmas tárolószekrényt, addig a fő hálószobából ez hiányzik – ehelyett itt egy gardróbot alakítottak ki, amely tovább emeli a luxusérzetet.

(Ez is tetszeni fog: Egy pazar 29 nm-es legénylakás, feketén fehéren)

Ötletes megoldások a fürdőszobában

A fürdőszoba nem nagy alapterületű, viszont itt is sikerült ötletes megoldásokkal a maximálisra növelni a helykihasználást.

 Például remek ötlet a mosó- és szárítógép egymás feletti elhelyezése (ezt a szekciót egy kis tolóajtóval praktikusan el is lehet takarni), illetve ügyesen vannak elhelyezve a polcok is. A mosdókagyló alatti fürdőszobai szekrénnyel, illetve a szekrény alatti résszel is sikerült plusz tárolóhelyet nyerni.

A minőségi fa- és márványburkolatok ebben a helyiségben is gondoskodnak a luxusérzetről.

(Ezt olvastad már? – Káprázatos fekete fürdőszobák – egy csepp luxus az otthonunkban)

sötét enteriőr - sötét fürdőszoba
sötét fürdőszoba

Bár a 87 négyzetméteres társasházi lakás még nincs teljesen készen, mi biztosak vagyunk benne, hogy már most sok örömet szerez a tulajdonosainak, akik nagyon szeretnek itt élni.

Fotók: behance.net

Szöveg: Balogh Mia

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 havi Laptapir előfizetés minden feliratkozónak!

Iratkozz fel most hírlevelünkre!