Keresés

Álomotthon imádnivaló trükkökkel, 35 négyzetméteren

A kevés hely kreatívabbá tesz. Ez az alapigazság ennél a kis lakásnál is remekül érvényesült – optimális helykihasználással, imádnivaló trükkökkel és hívogató dizájnnal vált tökéletes otthonná.

Kis lakás, NAGY kihívás

A tervezők döntő többségének általában kihívást jelent, hogy élhető otthont varázsoljanak egy parányi lakásból, de mint az alábbi példa is mutatja, ez korántsem lehetetlen.

Ebben a 35 négyzetméteres kis lakásban úgy játszottak az enteriőrrel, a fénnyel és a stílusjegyekkel, hogy a végeredmény egy jó elrendezésű, praktikus helykihasználású, bájos és hívogató otthon lehessen. Uralkodó színe a fehér, aminek köszönhetően az összhatás szellős és barátságos, emellett békét és tisztaságot áraszt.

Ahol minden megvan

A lakásból egyetlen fontos részlet sem hiányzik: előszoba, fürdőszoba, konyha, nappali étkezővel, hangulatos hálófülke és egy dolgozósarok is helyet kapott benne.

A bejárati ajtón belépve egy egyszerű előszobába érkezünk, melyben praktikusan, a lakás többi részétől elválasztva, egy apró beugró részben került kialakításra a kabátok és cipők tárolására alkalmas kis zug.

Beljebb haladva bal oldalon nyílik a fürdőszoba, amit egy fehérre festett ajtó választ el a lakás többi részétől. Továbbhaladva a nappaliba jutunk, ami ennek az apró álomotthonnak a szíve: az egyszerű, fehérrel és halványszürkével kialakított minimalista dizájnt vintage és bohém stílusú kiegészítők, dekorelemek teszik színesebbé, barátságosabbá.

Izgalmas falfelületek

A nappaliban lévő téglafal nemcsak látványos, hanem több funkciót is ellát. Egyrészt stílusosan választja el a nappalit az étkezőtől és a konyhától, másrészt a lakók számára fontos tárgyaknak is helyet ad.

(Ezt olvastad már? – Színek, hangulatok 32 nm-en)

A konyha modern, minimalista berendezéssel és friss fűszernövényekkel csábít főzésre.

A nappali mellett a hálófülkét is az egyik falfelület teszi igazán izgalmassá: a türkiz tapéta a portugál csempéket juttatja eszünkbe.

(Ez is tetszeni fog: Lehet kényelmesen élni 35 m²-en?)

 

Imádnivaló trükkökkel

A jól elhelyezett tükrök segíthetnek nagyítani a teret – ezzel a trükkel éltek a dolgozósarok kialakításánál is. Itt a falba süllyesztett polcok is rögtön figyelmet követelnek, a fémszínű, illetve kék és fehér kiegészítőkkel.

Minden megvan benne

A 35 négyzetméteres kis lakás így modern, barátságos és nagyon élhető hatást kelt. Egy olyan mini álomotthont alakítottak ki itt, amiben a kis alapterület ellenére sem támadna hiányérzetünk, hiszen minden megvan benne, ami a hétköznapokon szükséges.  

Forrás: es.paperblog.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!