Keresés

Áfonyás panna cotta

Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 400 ml tej
  • 80 g nyírfacukor ebből 20 g házi bourbon vaníliáscukor
  • 6,5 g porzselatin
  • 150 g áfonya

Elkészítés:

Az áfonyát egy kisebb lábosban kevés vízzel sűrűre főzzük, édesítjük és lehűtjük. A tejet és a tejszínt forróra melegítjük, belekeverjük az összevegyített nyírfacukrot, bourbon  vaníliát, zselatint. A tűzről levéve alaposan összekeverjük és hűlni hagyjuk. Pohárkába adagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

Amikor kissé megszilárdult, egy-egy teáskanálnyi áfonyaszószt kanalazunk rá, és újabb adag tejszínes keverék jön rá. Így szépen összekeveredik a gyümölcs és a tejszín. Ismét hűtjük, míg kissé megszilárdult, majd ráöntjük a maradékot is. 2-3 óra szükséges, hogy a tejpudingok teljesen áthűljenek. Ekkor az állaguk kissé remegős, de krémesen lágy. Tálalás előtt a maradék  áfonyaszószt a panna cották tetejére kanalazzuk, és áfonyás habbal díszítjük.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!