Áfonyás panna cotta
Elkészítés:
Az áfonyát egy kisebb lábosban kevés vízzel sűrűre főzzük, édesítjük és lehűtjük. A tejet és a tejszínt forróra melegítjük, belekeverjük az összevegyített nyírfacukrot, bourbon vaníliát, zselatint. A tűzről levéve alaposan összekeverjük és hűlni hagyjuk. Pohárkába adagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
Amikor kissé megszilárdult, egy-egy teáskanálnyi áfonyaszószt kanalazunk rá, és újabb adag tejszínes keverék jön rá. Így szépen összekeveredik a gyümölcs és a tejszín. Ismét hűtjük, míg kissé megszilárdult, majd ráöntjük a maradékot is. 2-3 óra szükséges, hogy a tejpudingok teljesen áthűljenek. Ekkor az állaguk kissé remegős, de krémesen lágy. Tálalás előtt a maradék áfonyaszószt a panna cották tetejére kanalazzuk, és áfonyás habbal díszítjük.
Forrás: Posta Luca