Keresés

A Yale Linus® okos zárral, kulcs nélkül működtethetjük ajtóinkat

A korszakalkotó vagyonvédelmi és zártechnikai megoldásairól ismert világhírű Yale márka 2020-ban a Las Vegas-i CES szakkiállításon mutatta be az összekapcsolt okos biztonsági eszközök sorát magába foglaló Smart Living koncepciójának legújabb tagját, a Yale Linus® okos zárat.

Az innovatív Yale Linus® Smart Lock egy néhány lépésben házilag üzembe helyezhető maximális biztonságot nyújtó motorizált okos zár, amely felszerelés után lehetővé teszi az ajtók kulcs nélküli működtetését.  A készülék zárra történő felhelyezése után az ajtó külső odaláról továbbra is csak a meglévő zár lesz látható, az ajtót továbbra is nyitják az eredeti kulcsok, de innentől kezdve Android és iOS készülék segítségével is irányíthatóvá válik az ajtó.

A zár és a mobilkészülék között a kommunikáció magas szintű biztonsági algoritmussal tikosított Bluetooth (AES-128 és TLS) kapcsolaton keresztül, illetve az ingyenesen letölthető Yale Access applikáció segítségével történik. Az applikációt a banki azonosítás során is alkalmazott, kétfaktoros hitelesítés védi, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak e-mail vagy telefonszám segítségével kell igazolniuk személyazonosságukat. Ha a felhasználó elveszíti telefonját, bármikor letilthatja a Yale Access alkalmazást és az összes virtuális kulcsot.

A Yale Linus® Smart Lock a Yale Linus® Connect Wi-Fi Bridge eszközzel az ajtó hálózaton történő vezérlése is lehetővé válik. A távoli hozzáféréssel beengedheti otthonába családját, barátait, a megbízható látogatókat, mint pl. takarító vagy futár. 

A Linus® a mágneses teret alkalmazó DoorSenseTM technológiának köszönhetően érzékeli a zár állapotát, így az a Yale Access alkalmazásban bármikor ellenőrizhető. Így, ha valaki elfelejti bezárni az ajtót miután elment otthonról, egyetlen érintéssel gondoskodhat a zárásról. 

A Yale megbízásából a Gemius piackutató által a magyar internetező lakosság körében készült reprezentatív felmérés [1] szerint a fogyasztók közel fele (47%) ezt tartja az okos zárak egyik legfontosabb funkciójának. A felmérés szerint ugyanakkor a magyar fogyasztók 38%-a ismeri az okos zár fogalmát, ezek legfontosabb előnyeit, és a lakosság 45%-a nyitott rá, hogy kipróbája a technológiát otthonában.

[1] A Yale megbízásából a Gemius piackutató által készített felmérés 860 fő 18-65 éves internetező megkérdezésével készült nagy elérésű hazai weboldalakon elhelyezett kérdőívek segítségével. A kutatás reprezentatív a hazai internetező népességre az adott korosztályban. Az adatokat súlyozták nemre, korra, iskolai végzettségre és településtípusra.

A Yale Linus® okos zár remekül használható nyaralókban, vagy szállásadók számára, akik az olyan népszerű platformokon vannak jelen, mint például Airbnb. A szállásadónak nem kell többé jelen lennie a vendégek érkezésekor, és nem kell többet aggódniuk az elvesztett kulcsok miatt. A termék további előnye, hogy kompatibilis az olyan vezető okosotthon rendszerekkel, mint az Apple HomeKit, a Google Assistant, az Amazon Alexa, így akár hangvezérléssel is nyithatjuk/zárhatjuk az ajtókat.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!