Keresés

A TV szekrény új élete

A bútorfelújítás nem csupán egy trend, hanem egy fenntartható megoldás is, amely új életet lehelhet a régi, kopott darabokba. Papp Anita bútordekoratőr legújabb projektje egy régi TV szekrény felújítása volt, amely minden szempontból átalakult, miközben megőrizte eredeti karakterét. Lássuk, hogyan sikerült Anitának egy elhanyagolt bútort újragondolni és modern, mégis időtálló darabbá varázsolni!

Az eredeti állapot

A TV szekrény már évtizedek óta használatban volt, és ennek nyomai meg is látszottak rajta. A fa felületén kopások, karcolások és elszíneződések jelentek meg, és a fogantyúk is elavultak voltak. Egyszerűen nem passzolt bele a felújított, és modernizált lakásba. A szekrény azonban masszív szerkezete miatt megérdemelte a második esélyt.

Az első lépés a csiszolás volt

A felújítás első lépése a teljes csiszolás volt. Ez a fázis különösen fontos, mert eltávolítja a régi festékrétegeket és egyenletes felületet biztosít a további munkához. A csiszolás során Anita különös figyelmet fordított arra, hogy a fa természetes mintázata érvényesüljön, előkészítve a felületet a következő rétegek számára.

A csodaszer ami a teljes átalakuláshoz kellett

A felcsiszolt felület négy réteg REMMERS Multi-Lack 3in1-t kapott. Ez a különleges festék azért ideális választás, mert tartalmaz záró alapozót, ami megakadályozza a csersav kicsapódását. Ennek köszönhetően nem volt szükség külön blokkoló alkalmazására, ami jelentősen lerövidítette a munkafolyamatot. 

A fedlap kezelése

A TV szekrény fedlapja különleges bánásmódban részesült: három réteg színtelen faolajjal lett lekezelve. Az olaj kiemelte a fa természetes szépségét, miközben védelmet is nyújt a napi használat során felmerülő káros hatások ellen. Az eredmény egy természetes, meleg hatású felület lett, ami tökéletesen illeszkedik a modern és a hagyományos enteriőrökbe egyaránt.

A fogantyúk újjávarázsolása

A fogantyúk cseréje szintén fontos lépés volt a felújítás során. A régi, antik fogantyúk helyett fekete akril bevonatot kaptak az újak, amelyek modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a bútornak. Az új fogantyúk nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is jelentősen hozzájárultak a szekrény átalakulásához.

Adj esélyt te is a régi bútoroknak!

Papp Anita munkája ismét bizonyította, hogy a régi bútorok is új életre kelhetnek egy kis kreativitással és szakértelemmel. Az átalakított TV szekrény immár nemcsak egy funkcionális darab, hanem a nappali dísze is lett. Az ilyen típusú felújítások nemcsak a környezetet kímélik, hanem személyes értéket is adnak otthonunknak.

A TV szekrény felújítása tökéletes példa arra, hogyan lehet egy régi, kopott bútort újra varázsolni. Papp Anita szakértelme és a gondosan megválasztott anyagok révén a szekrény új életre kelt, készen arra, hogy még hosszú évekig szolgálja tulajdonosát. 

Ha kedvet kaptál a bútorfelújításhoz, meríts inspirációt ebből a projektből, és adj esélyt a régi daraboknak is!

Együttműködő partner

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!