Keresés

A küszöb mára már kiment a divatból, de mi legyen a helyén?

Az elmúlt évtizedekben kiment a divatból a küszöb. Nem véletlenül, hiszen nem szép. Szeretjük az egybefüggően burkolt helyiségeket, abba pedig igencsak belerondít egy kiemelkedő, ódivatú küszöb. 

Ami nem is akadálymentes,

hiszen egy valós fizikai akadályt képez, amin nehéz átjutni kerekesszékkel, de még fiatal, egészséges ember is el tud benne botlani. 

OK, akkor ne használjuk!

De miért volt ott eredetileg?

Bizony, annak a küszöbnek fontos funkciója volt. Nélküle le kell mondanunk a megfelelő szintű hangszigetelésről, hőszigetelésről, így már be- vagy kiszűrődik a fény, bemásznak a rovarok, bejön a por… 

És az sem mellékes, hogy a kiszökő meleggel vagy a hideggel együtt a fűtésre vagy a hűtésre fordítandó pénznek is búcsút mondhatunk. 

Mi a megoldás?

Szerencsére ma már létezik az automata küszöb, ami az ajtó alsó élébe süllyesztett kis mechanikus szerkezet, ami tökéletesen lezárja az ajtó alatti rést. 

A beépítése meglévő ajtóknál is viszonylag könnyen megoldható, új ajtó esetén viszont szinte már kötelező kiegészítő kellene, hogy legyen. 

Nem drága, nem használ áramot, ugyanakkor rengeteg pénzt spórol Önnek, évtizedekig megbízhatóan működik, és esztétikus, hiszen egyáltalán nem látszik. Az ajtó becsukásakor benyomódik egy gomb, ami kioldja a rugós szerkezetet, és leereszkedik, a padlóhoz nyomódik egy gumis tömítés. A normál megoldáson kívül létezik kifejezetten egyenetlen padlóhoz készült változata is, csakúgy, mint tűzgátló, hanggátló ajtóhoz és passzív házhoz kialakított (a szellőzést engedő) verzió is. De van tolóajtóhoz, bejárati ajtóhoz, sőt, még üvegajtóhoz kialakított automata küszöb is.

Új ajtódat feltétlenül rendeld ezzel a kiegészítővel!

Bővebb információ: kilincsek.eu/automata-kuszobok

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!