Keresés

9 +1 csodaszép húsvéti asztaldísz

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje hát megtervezni, hogy a sonkán és főtt tojáson kívül, mi kerüljön még az asztalra. És itt most elsősorban a dekorációkra gondolunk, melyekkel hangulatosabb és ünnepélyesebb lesz a megterített asztal.
 
A jó hírünk az, hogy nem kell ehhez feltétlenül, nagyon kreatívnak, és ügyes kezűnek lenni, hiszen tavasz van, és ilyenkor rendelkezésünkre áll minden olyan eszköz, amivel egyszerűen tudjuk a húsvéti asztalt vidámmá varázsolni.  Egy csokor tavaszi virág, néhány hímes tojás, csoki nyuszi és kezdődhet is az ünneplés.

Egy kosár tojás

Egy drótkosárka közepére tegyünk egy nagyobb poharat, amit megtöltünk vízzel, ebbe tehetünk egy csokor friss virágot. A pohár meg a kosár közötti üres részt pedig töltsük ki színes tojásokkal.

Forrás: countryliving.com

"Töltött káposzta"

Gondoltátok volna, hogy egy szép nagy fej káposzta is lehet az ünnepi asztal dísze? Miért ne! Csak vájjunk ki a közepén egy akkora lyukat, amibe egy üvegpohár belefér, töltsük meg vízzel, majd tegyünk bele egy csokor szép tavaszi virágot.

Forrás: drivenbydecor.com

Kézügyeség sem kell

Ha az egyszerűbb megoldásokat kedveled, csak helyezz el egy vázában egy csokor tulipánt, pár színes csokitojás a tányérokra és kész is. A hangulat mégis magával ragadó. 

Forrás: inspiredbycharm.com

Ültetőkártya kreatívan

Törjük fel óvatosan a tojásokat, hogy háromnegyedrésze egyben maradjon, majd töltsük meg virágfölddel, és ültessünk bele pár búzaszemet, vagy akár kisebb virággal is díszíthetjük. Ha beleszúrunk egy fogpiszkálóval készült kis zászlót, máris kész az egyedi ültetőkártya. 

Forrás: diy-masters.com

Virágláda az asztalon

Egy rusztikus faládában nagyon szépen mutatnak a nárciszok, pár natúr, festetlen tojással körbe véve. Egy-egy tojás kerülhet a tányérokra is, melyre ráírhatjuk alkoholosfilccel a nevet. 

Forrás: sortra.com

Üde frisseség

Egy áttetsző üveg vázát szórjunk tele színes tojásokkal, majd rakjunk közéjük egy pár szál friss, virágos tavaszi ágat. Üde színfoltja lesz az asztalnak.

Forrás: sortra.com

Tortatartóból dekoráció

Az éppen használaton kívüli torta tartót is bevethetjük, mint asztali dekorációt, csak készítsünk a tetejére egy kis fészket (rafia szalagból, vagy friss fűből, mohából) és rakjuk tele tojásokkal.

Forrás: ofdesign.net

Dekoráció vagy desszert? 2in1

Egy csokinyuszi – szép színes szalaggal átkötve – bájosan mutat a tányérokban. Csak vigyázzunk, nehogy még a reggeli előtt elfogyjanak. 🙂

húsvéti asztaldísz_csokinyuszi

Forrás: drivenbydecor.com

TERMÉSZETesen

Végezetül egy végtelenül egyszerű, de mégis friss, tavaszi hangulatot árasztó összkép, melyhez csupán pár páfránylevélre, mohára és egy pár akár teljesen natúr tojásra van szükség.

Forrás: countryliving.com

+1 ötlet

Evőeszköztartó egyszerűen

Hozzávalók:

– színes gyapjúfilc lapok
– szalagok vagy csipkecsíkok a díszítéshez
– textilragasztó
– tű, cérna
– szabóolló
– hegyes, éles olló vagy körvágó

húsvéti asztaldísz - evőeszköztartó

Elkészítés: 

Egyedi, vidám, színes húsvéti evőeszköztartót készíthetünk akár néhány perces munkával is. A vastag gyapjúfilcet méterben vagy lapokban is megvehetjük hozzá. Ha minden családtagnak saját tartót szeretnénk, válasszunk különböző színeket. Rajzoljunk papírsablont segítségül, hogy szabályos tojásformákat szabhassunk. Ha kiszabtuk szabóollóval az alapot, egy kisebb, hegyes ollóval vagy körvágóval vágjunk két párhuzamos nyílást az anyagba, ami majd bújtatóként szolgál az evőeszközöknek. Díszítsük csipkecsíkkal vagy szalagokkal, melyeket ragaszthatunk, vagy a helyükre is öltögethetünk.

Forrás: www.modest-home.blogspot.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!