3 szuper ötlet, ha kis térben nyitott elrendezésre vágysz

Ne hagyd, hogy az alacsony négyzetméterszám miatt falakba ütközzenek a terveid. Felejtsd is el a falakat, mi pedig mutatjuk, hogyan lesz a nyitott elrendezés a kis lakásodban is nyerő.

A nyitott elrendezés nagyon népszerű, mert segít a lehető legjobban kihasználni a teret.

De ha gyakran nézegeted a lakberendezős weboldalakat, talán te is láttad már, hogy többnyire nagy házaknál, lakásoknál alkalmazzák. De mi a helyzet a kis terekkel? Szerencsére ott sem kell lemondani ennek a megoldásnak az előnyeiről, de van három dolog, amit jó, ha betartasz, hogy kimaxolhasd ezeket.

1. Bútorok? A kevesebb több.

Amerikai konyhás nappalit szeretnél a kis lakásodban, ahová több apró bútort terveztél berakni? Inkább ne. Mert a sok kis bútor csak még jobban összenyomja majd a teret. Viszont, ha egy-két nagyméretű bútor lesz csak ott, az nyitottabbá teheti a szobát. Egyetlen nagy kanapé ráadásul még több ülőhelyet is biztosít, mint a sok különálló szék, amelyektől a szoba zsúfoltnak tűnne.

2. És lőn világosság!

Nyitott elrendezés esetén általános szabály, hogy semleges színekkel dolgozz, és ha kell, adj hozzá világos elemeket. Ez alól a kisebb nyitott terek sem jelentenek kivételt. A világosabb színek, na meg a jó megvilágítás növelhetik a nyitottságérzetet. 

Ha opció, hogy nagyobb ablakot vagy tetőablakot szereltess be, azt érdemes kihasználni, mert ezek révén a természetes fény csak úgy áramlik majd be a térbe! De ha ezek nem jöhetnek szóba, különböző fényforrásokkal, csillárokkal, fényes lámpatestekkel is tudod fokozni a világos hatást.

3. Kell egy fókuszpont

A fókuszpont minden helyiségben elengedhetetlen, függetlenül attól, hogy nyitott elrendezésű-e vagy sem, mivel vizuálisan érdekesebbé teszi a teret. A fókuszpont lehet egy kandalló (nem is kell valódinak lennie, a látvány a lényeg), egyetlen nagyobb, merész bútordarab, de akár egy nagyméretű falikép is. Szervezd az összes többi bútort a fókuszpont köré, és a hatás nem marad el.

Képek forrása: digsdigs.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!