13 lenyűgöző világítás ötlet a konyhába

A konyhában az elegendő és megfelelő helyeken lévő világításnak éppolyan fontos, ha nem fontosabb szerepe van, mint a bútorok kiválasztásának.

Ha pedig nem csak a funkció, de a design is fontos, akkor olvasd végig az alábbi cikkünket, melyben 13 lenyűgöző és modern világítás ötletet gyűjtöttünk össze, hogy inspiráljanak!

1. A jövő konyhája

Ez a futurisztikus, geometrikus konyha már önmagában is feltűnő, de az egész szekrénysoron – beleértve a konyhaszigetet is – végig futó meleg fehér háttérvilágítás tovább fokozza a luxus hatást.

2. Légies könnyedség

Az alkalmi étkezésekre is használt konyhasziget fölött, két stílusában a konyhához tökéletesen illeszkedő függesztett lámpa jelenti a fényforrást. Könnyedséget, légiességet sugároznak.

3. Átvilágítva

Itt a bizonyíték, hogy nem csak felülről vagy alulról lehet valamit megvilágítani. Ha akarjuk a konyha pultunkat belülről is átvilágíthatjuk, igazán különleges hatást érünk el vele.

4. Elrejtve

Ennél a konyhánál rejtett világítást alkalmazták, mellyel meleg, barátságos, hívogató hatást értek el.

 

5. Főszerepben a világítás

A konyhaszekrényt egy végtelenül egyszerű, letisztult design jellemzi, mely méltó hátteret biztosít a főszerepben lévő világítótestnek.

 

6. Hófehérben

A különleges formájú, de mégis egyszerű lámpák hagyják, hogy a márvány fal érvényesüljön, és lehessen a konyha meghatározó eleme.

 

7. Vidáman

A napfény sárga színét, nem csak a kiegészítőkkel csempészték be, hanem tovább fokozták a pult fölötti sárga led világítással, és a konyhasziget fölötti lámpák sárga színű belsejével is.

8. Szabadon

A fekete konyhasziget, a bárszékek, és a drótkeretes függő lámpák adják az amúgy natúr színű konyha lelkét, de azért érdemes szemügyre venni a háttérben meghúzódó, egyedi, szabadon variálható-alakítható nyitott polcrendszert is.

9. Egyensúlyban

A nem mindennapi  étkezőasztalhoz egy különleges lámpa is dukál. A fehér és fekete színek a konyha és étkező területén finom egyensúlyban vannak. 

10. Káprázatos

A konyhasziget fölött különböző magasságokban lévő ipari stílusú izzók sorát egy nagyobb külön álló lámpa zárja, ezzel jelölték ki és tették hangsúlyosabbá a reggeliző pult területét.  A pult alatt futó LED-szalag olyan hatást kelt, mintha a szekrények a föld felett lebegnének.

 

11. Harmóniában

Miközben kint hó és fagy van, a konyha hihetetlen melegséget áraszt. A barna és a sárga szín gyönyörű összhangot alkot. A pult fölé egy különleges, dobozba zárt világítást terveztek.

 

12. Hangsúlyos

A konyhabútor egyszerűségét a rejtett polc világítások dobják fel. Az étkezőasztal felett pedig a két fekete színű, hangsúlyos függő lámpa teremti meg a mennyezet és a székek közötti kapcsolatot. 

13. Egyszerűen nagyszerű

A polcvilágítás alkalmas arra is, hogy kedvenc konyhai tárgyainkat a figyelem középpontjába helyezzük, és persze hangulatfénynek sem utolsó.

Képek forrása: www.home-designing.com

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!