11 briliáns ötlet, ha kicsi a fürdőszobád

Ha kicsi a fürdőnk, muszáj trükkökkel élnünk, egyrészt hogy teljes mértékben megfeleljen az igényeinknek, másrészt pedig hogy minél kellemesebb, élhetőbb, tetszetősebb legyen. Figyelnünk kell a színekre, a helytakarékos megoldásokra és a közlekedő útra. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen a megvalósítása…

Megfelelő tervezéssel, és okos ötletekkel, még a legkisebb fürdőszobából is kialakítható egy praktikus és funkcióiban jól használható helyiség. Segítségképpen jöjjön pár ötlet, hogy könnyebben menjen a tervezés.   

Ablak nélkül

Ha az a helyzet áll fenn, hogy a fürdőszobán túl kicsi az ablak, vagy esetleg egyáltalán nincs, akkor célszerű egy homokfúvott üvegbetétes ajtót alkalmazni, mely a belátást nem engedi, viszont a fényt beengedi, ezáltal lesz természetes fény, és a tér is nagyobbnak, tágasabbnak tűnik.

Forrás: dizain-vannoj-komnaty

Építsünk zuhanyzót!

A legegyszerűbb, és tisztán tartása miatt is a legpraktikusabb megoldás, ha zuhanykabin helyett egyszerűen felhúzunk egy ytong falat a fürdőszoba egyik sarkába.  Már csak egy padlóba süllyesztett lefolyó, egy üvegajtó, vagy függöny kell és kész is.

Forrás: decorfacil

Egy aszimmetrikus kád előnyei

Tökéletes választás ebben a fürdőszobában, ez az aszimmetrikus kád, mely optikailag megnyújtja a teret, és gazdaságosabb helykihasználást is tesz lehetővé, mintha egy normál sarokkádat építettek volna be.

Forrás: homify

Optikai trükk a színekkel

Világos, fényes burkolatokkal optikailag növelhető a tér és sokkal vidámabb, barátságosabb hangulat érhető el.

Forrás: freshome

Forrás: micasarevista

Sarokba a mosdóval!

A sarokba elhelyezett mosdóval hívogatóbb, barátságosabb lett a fürdő hangulata. A levágott sarkot pedig kitudjuk használni tárolásra. 

Forrás: vannadecor

Kis helyen is kényelmesen

Az ülőfelülettel is rendelkező sarokkád is jó választás lehet néhány kisebb fürdőszobába, ha ezzel helyet tudunk megtakarítani a többi elemnek.

Forrás: prohandmade

Cseréljük le a kádat!

Itt a meglévő kádat egy tágas zuhanyzóra cserélték.

Forrás: dizain-vannoj-komnaty

Mint a mesében ... van is fal, nincs is

A sarokba helyezett zuhanykabin átlátszó üvegajtajával, nem szűkíti be az amúgy is kis teret, szinte olyan mintha ott sem lenne.

Forrás: catchwave

Forrás: dizain-vannoj-komnaty

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!