Új, izgalmas felületek a kilincseknél – a réz és a vörösréz

Az elmúlt években több új felület is felkavarta az ajtókilincsek és más fém berendezési tárgyak, pl. csaptelepek, lámpakarok, bútorfogantyúk rozsdamentes acélhoz szokott állóvizét. Visszatérnek a réz és vörösréz kilincsek.

Markáns színek térnek vissza

Nem is olyan régen jelent meg és vált gyorsan dominánssá a fekete szín, majd jött az antracit, a grafit, és a szürke majdnem ötven árnyalata. De most úgy tűnik, kezdünk beleunni a szürkébe, és újra élettel teli, vidám, markáns színek térnek vissza – a közelmúltban megjelent újra a sárgaréz, a vörösréz és az egészen kifinomult ízlésűeknek a rose gold is.

Bár a rézkilincsek hazánkban soha nem is tűntek el,

sőt, a klasszikus modelleknél a fényes sárgaréz és a bronz eddig is domináns volt, a modern formákkal kevésbé tudtuk ezt a színt elképzelni. 

Mára viszont ez megváltozott, és egyre több modern, akár minimalista forma is elérhető már réz és vörösréz felülettel.

Ez a legtöbb esetben nem az alapanyagot jelöli, hanem inkább egy felületkezelés eredménye. Akik kifejezetten tartós változatot keresnek, pédául kültérre vagy nagy igénybevételű helyiségekre, azoknak legfőképpen a különböző PVD felületek, pl. PVD vörösréz, PVD óarany, PVD szatén réz stb. bevonat ajánlható. A PVD egy high-tech eljárás, amelynek során a kemény fémeket megfelelő közegben gázneművé alakítják, amelyek aztán egyenletes rétegben lerakódnak a hordozó termékek felületén, egy roppant kemény és akár 20 évig karcálló felületet alkotva.

A Maestro, a Dnd és a Tupai friss kínálatában bőven találunk igazán szemrevaló modern kilincsmodelleket ezekkel a divatos és tartós felületekkel.

Bővebb információ a kilincsekről: kilincsek.eu/rez-es-vorosrez-kilincsek

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!