Keresés

Üdítő nyári színek, egy (lakó)park nyugalmában

A pár éve, Budapest peremén kialakított lakóparkból tökéletes panoráma nyílik a sok zöldre. A modern házak szellős elhelyezése kellemes hangulatot teremt ebben a környezetben, messze a város zajától. Házigazdáink, egy kétgyermekes házaspár hosszas keresgélés után itt találtak új lakásukra. Mivel a baráti kör is népes, fontos volt, hogy úgy érezzék, mintha kerttel is rendelkeznének. A lakás hatalmas terasza tökéletesen megfelelt az elképzeléseknek: összeköti a nappalit a természettel, megfelelő helyet kínálva a grillpartikhoz. A tervező, Murányi Liza, akinek a segítségét már igénybe vették korábban, ismét szabadon engedhette a fantáziáját, nem volt ugyanis kétség, hogy újra mellette döntenek.

Üdítő nyári színek a konyhában

A tér központjába a hatalmas étkező került narancs székekkel, ami valódi színfoltja a modern, letisztult környezetnek. A konyhabútor pasztellzöld és matt fehér eleganciája tökéletesen illeszkedik a nappali világához is. A világítás kiemeli (Elter-design lámpák) a matt és tükröződő felületeket. A képek, az apróbb dekorációk az Asymmetry designüzlet egyedi termékeivel különleges enteriőrt varázsolnak maguk köré. Jól megférnek egymás mellett a színek és a geometriai formák.

Előszoba és bárrész

A kétszemélyes bárpult a reprezentatív tüköroszloppal a lakás központi helyén körbejárható. Minden oldalról tükrö- ződik benne a kialakított enteriőr, így a lakás valódi ékköve lett. A családfő kedvenc helye, talán mert innen mindent lát. 🙂 Az előszoba modern bútorai rengeteg tárolót rejtenek, a ,,push open” felületet csak egy-egy nyitott, megvilágított box töri meg. 

A lakás másik felében alakították ki a szülők birodalmát

A hálószobában kellett elhelyezni a gardróbot is, így a tükrös felületek kellemesen nagyítják a teret, valamint a franciaágy mennyezetig futó fejvége mind mére­tében, mind anyagában elegáns külsőt kölcsönöz a kis területnek. A bronz tükrök és a pezsgőszínű, fémes felületű kárpit is fokozza a hatást: egyszerűen nem lehet megunni. A fürdő a vízkék színeivel remek kontrasztot alkot a matt feketével.

A csaknem felnőtt lány szobájára is a geometriai minták a jellemzőek,

bár itt sokkal lágyabb formában jelennek meg. A puha pasztell kárpitok, a világos, harmonikus színek, a fehér és világosszürke bútorok mind-mind egy szinte felnőtt, 17 éves lány ízlését tükrözik.

Tini fiúbirodalom

A szoba 11 éves lakója a Forma 1 világáért rajong, így aztán ebben a kimondottan fiús környezetben érzi jól magát. A domináns kék mellett remekül mutatnak a geometriai minták, a színes, egyedi sisakok. Mindkét gyerekszobát Tikkurila festékkel tették különösen látványossá.

geometria mintás fal

A víz kékje a gyerekek fürdőszobájában is megjelenik

A fürdőszoba lebegő bútorát a kerek tükör játékossága egészíti ki, de a leghangsúlyosabb eleme a térnek a vízkék falburkolat, ami a kád mögötti részt díszíti. A hosszanti irányban felhelyezett csempék jólesően megnyújtják optikailag a szobát.

A hatalmas teraszon a funkciókat külön lehetett választani,

a pihenő részt a 6 fős étkezőtől a központi helyen elhelyezett grill választja el. A természet illúzióját a zöld műfű szőnyeggel (Holland Pázsit) és a gömbtujákkal teremtették meg.

Fotó: Andrási Tamás
Lakberendező: Murányi Liza
Szöveg: Erdély Györgyi

A lakberendezőt kérdeztük:

- Milyen élmények, emlékek maradtak meg ezzel a munkával kapcsolatban?

Régi, „kedvenc” ügyfelekkel tökéletes összhangban ment a munka! Az újdonságokra, a különleges anyagokra azonnal vevők, épp ezért remek dolog volt velük együtt dolgozni, a végeredmény magáért beszél. Kedvencem a lakás közepén a térben álló bronz rombuszmintás tüköroszlop, ami minden oldaláról visszatükrözi az enteriőr egyedi hangulatát. Köszönet a megbízásért: Liza

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!