Keresés

Travertin mészkő burkolat – a kő, ahogy mi szeretjük

A ház homlokzatát travertin mészkővel burkolták, és ebből a kőből épült meg – egy-egy méretre faragott kőtömbből – az épülethez felvezető lépcsősor is. A meredek domboldalra épült teraszos kertet a tulajdonos tervezte és kivitelezte, aki több mint 25 év tapasztalatával rendelkezik. Vállalkozása a természetes kövek forgalmazásával és azok kivitelezésével foglalkozik, így szakmailag külső segítséget nem is vett igénybe.

Egy jól kivitelezett, átgondolt sziklakert nem csak csodálatos látvány,

de a kosaras kialakításnak köszönhetően megfelelő életteret is biztosít a növényeknek. Szerepe statikailag sem elhanyagolható, hiszen stabil támfalat alakíthatunk ki vele.

Egyedi forma és megjelenés

A teraszos kertben található felszíni mészköveket hosszú ideig alakítja a természet, és ennek köszönhetően minden darabnak egyedi formát és megjelenést kölcsönöz, ezzel is biztosítva a természetes megjelenést.

A tervezésnél a mediterrán stílus dominált,

így megtalálhatunk benne lassan növő törpefenyőt és cédrusokat. A gyerekek legnagyobb örömére többféle füge is található, de találhatóak itt gyönyörű sziklakerti és pozsgás növények is. Fontos szempont volt, hogy minden növény az igényeinek megfelelő helyet kapja, és csak annyi legyen beültetve, amitől a kövek természetes szépsége látható marad.

Egész évben csodálatos látvány

A sziklakertben felhasznált kő jellegzetességét az élettel teli, mohás felület adja, de gyakran találhatunk benne olyan növényeket is, melyeket az eredeti lelőhelyéről hoz magával.

A végeredmény egy élhető, egységes megjelenésű, egész évben csodálatos látványt biztosító kert, ahol élvezet időt tölteni.

Fotó, szöveg: Gódor Attila

 

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!