Tok nélküli ajtó – Lehetséges? Hát persze!

Az ajtók piacán is vannak trendek, divathullámok, melyek aztán látható nyomot hagynak otthonainkon. Az elmúlt évtized talán legizgalmasabb slágertermékei a tok nélküli ajtók (azaz a fal síkjába záródó ajtók). Kifejezetten a felső minőségi- és árkategóriában találjuk ezeket, ma már számos luxuslakás meghatározó kellékeinek számítanak.

Miben mások, mint a szokásos belső ajtók?

Két fontos eltérést mutatnak a normál nyíló ajtókhoz képest.

1. Nem veszi körbe az ajtónyílást látható tok.

2. Az ajtólap síkja egybeesik a mellette található fal síkjával. Az ajtó így teljesen belesimul a környezetébe, a falaknak adva át a főszerepet az otthon megjelenésében.

maestro tok nélküli ajtó 1

Ha a lakberendező szeretné, akár az ajtólap felületét is harmonizálhatja a mellette lévő fallal, pl. a fallal megegyező tapétával vonhatja be, ilyenkor olyan, mint egy titkos ajtó. Emiatt a megoldás miatt nevezik tapétaajtónak is.

Sőt, az ajtó két oldala akár két különböző színű felületkezelést is kaphat, a két helyiség eltérően kezelt vagy színezett falához idomulva.

Scrigno tok nélküli ajtó

Mennyire stabil?

Az egész rendszernek persze van egy nagyon erős alumínium váza, egy professzionális vasalat, amely biztosítja az ajtó stabilitását és könnyű nyitását, csukását, csak az nem látható, mivel a beépítéskor bevakolják, lefestik.

Az Olaszországban piacvezető Scrigno vasalatai és ajtajai vakolt téglafalhoz vagy gipszkarton falhoz egyaránt használhatók, akár a szokásos téglalap alakban, akár egyedi trapéz formában, alkalmazkodva pl. a tetőtér vagy a lépcsők alatti falak adottságaihoz.

tok nélküli ajtó

A Scrigno falsíkba záródó vasalatait és ajtajait a Maestro kínálatában találtuk, és hamarosan számos ajtószalon kínálatában megrendelhető lesz országszerte. 

További információ: www.maestro-toloajto.eu

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!