Tető alá hozva – Egy tetőtéri lakás újjászületése

A tetőtéri lakás tulajdonosa, az elfoglalt családanya pontosan tudta, mit is akar. Abban is biztos volt, hogy ehhez lakberendező segítségét kéri. Miután Hámoryné Augusztin Tündét megbízta ezzel a feladattal, minden egyértelművé vált: harmonikus munkakapcsolatuknak szépséges végeredmény lett a gyümölcse. A lakáshoz a megbízó munkahelye fölötti teret tették lakhatóvá.  Az épületről annyit érdemes tudni, hogy több lépcsőben alakították ki, a tetőszerkezethez így idővel újabb és újabb épületrész tetőkialakítása kapcsolódott. Ezáltal a belső terület eredetileg több kis részből, helyiségből állt.

Falakat bontottak, lépcsőt helyeztek át

Korábban lépcsőn és egy kisebb szobán át vezetett az út a pulttal elválasztott konyhával egylégterű belső térbe. Ennek a helyiségnek a közepén fa csigalépcsőn át lehetett feljutni a galériára. Elsőként a teret megnyitották az emeleten, és a galérián egy légies üvegkorlátot helyeztek el (Fair Glass). A lépcső elkészítéséhez természetesen statikus segítségét kellett kérni. 

 

A lakásban a zöld és a tojáshéjszín dominál a falakon,

melyet a Tikkurila Feelings beltéri falfestékeiből választottak. Lépésről lépésre alakult a lakás, miután sikerült megtalálni a színben harmonizáló tapétát és függönyt a Dekor Classic üzletéből. A beépített bútorok mellé vásárolták az egyedi kanapét, amelyet a Bútorex Áruházból rendeltek meg. 

Néhány élénk színfolt

Az egységes, világos padlóburkolat mellett néhány élénk színfolt kapta a főszerepet: a mustársárga fotel és a zöld-szürke kárpitozott bútorok.

A szülői háló hamvas barack árnyalatot kapott,

praktikus beépített bútorokat, berendezése letisztult, és csak a legszükségesebb darabokra szorítkozik. A növények szeretete mind a takarón, mind a választott kiegészítőn feltűnik. Kevés markáns szürke teremt egyensúlyt a lágysággal.

Ezt olvastad már? >>> 60 nm-es tetőtéri lakás modern, pasis stílusban

 

A lányszoba berendezése sem zsúfolt,

a ferde tető alatt figyelni kellett a minél szellősebb térhatás megőrzésére. A szoba látványeleme a rejtett világítással kialakított lépcsőzetes díszítés. Színeiben kontrasztos a fekete-piros kettősének köszönhetően.

A fürdőszoba beugrói praktikus célt is szolgának:

az egyes funkciók jobban elkülönülnek így egymástól. A halvány bézzsel és a lebegő bútorokkal, üveg zuhanyfallal, szaniterekkel levegős és tetszetős az egész. A berendezést illetően a Wellis kínálatából válogattak.

A fürdő kényelmes méretű zuhanyzója mellett még egy többszemélyes szaunának is jutott hely, ahol alkalmanként szívesen töltődik, pihen az egész család.

Fotó: Andrási Tamás Lakberendező: Hatdesign Szöveg: Erdély Györgyi

A lakberendezőt kérdeztem:

- Mit tartasz a legfontosabbnak egy otthon megtervezésekor?

- Lakberendezőként törekszem a praktikus gondolkodásra, és tervezésem alapja mindig a háznak vagy lakásnak a megbízó életében betöltött jelentősége. A megvalósulásnak az elkövetkező jó pár évben meg kell állnia a helyét. Emellett pedig egy építkezés vagy felújítás sok pénzbe kerül. A rosszul megválasztott kialakítás vagy anyaghasználat több százezres plusz kiadást is jelenthet. Ezekre figyelek leginkább.

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!