Pár hét alatt egy nyaralót?

Igen, házigazdáink pontosan ezt vették a fejükbe: a nyugat-magyarországi, kedvelt üdülővárosban vásároltak meg egy apartmant, és rekordidő: csupán egyetlen hónap leforgása alatt szabták át a saját igényeikre – némi segítséggel. A pár leginkább a tengerpart hangulatát szerette volna viszontlátni a kikapcsolódásra tökéletes kis nyaralóban, így eszerint válogatott bútorokat, kiegészítőket. Sok ötletet merítettek az internetről, és ihletet kaptak lakberendezési műsorokból is. Az eredmény egy végtelenül hangulatos, pihentető tér lett!

Tengerparti hangulat a konyhában

A konyhasarokba a svéd nagyáruház oldalán terveztettek méretre bútort. Ami meglepő lehet: az online egyeztetés után már egy héttel megérkezett az L-alakú szekrénysor!
A fehér bútort természetes hatású fa munkapult keretezi, a falakra spanyol, a tenger kékjét és formavilágát jelképező csempe került. Épített antik téglafal választja el a konyhát a fürdőszobától. 

Elvarázsol és a múltba repít

A konyhába egy mini, kétszemélyes, vintage stílusú, régi étkezőgarnitúra került, melynek folytatása egy ággyá alakítható, L-formájú ülőgarnitúra. Ennek szépségét tökéletesen kiemeli a rusztikus stílusú fotótapéta, mely elvarázsolja és a múltba repíti a lakást. 

tengerparti hangulatú nyaraló - előszoba

Tengerparti hangulat és a vintage stílus összhangja

A vintage stílusú szekrény (Annie Sloan/Nemiskacat) és az ötletes megoldások, mint például a hajókormányra emlékeztető lerakó asztalka, rendkívül bájossá teszik az érkező elé táruló látványt.

(Ez is tetszeni fog: Ékszerdoboz a tölgyfák árnyékában)

A vintage stílus folytatódik a fürdőszobában is

Ebben a helyiségben is megtaláljuk a téglaborítást és a konyhában már látott csempét, de itt további kedves részletekben gyönyörködhetünk: a mosdótál alá egy Singer varrógép-állványt választottak, bátran használtak – igaz, kisebb felületen – feketét is a természetes árnyalatok mellett, és blondelkeretes tükör teszi az összhatást elegánssá. 

Az ajtó is speciális döntés eredménye: egy pajtaajtó került a nappali-fürdőszoba elválasztásául ide.

„Szobásított” terasz

A külső tér berendezésénél is hasonló elveket vallottak a háziak, de „szobásították” ezt a részt is egy szabadban használható szőnyeggel, egy kopottas hatású szekrénnyel, sok virággal, ülő- és étkezőbútorokkal.

Fotó: Klemenik Márta, Faragó Tamás  Szöveg: Erdély Györgyi 

A lakás a Golden Harmony magazin 2021. nyári lapszámában jelent meg.

A tulajdonost kérdeztem:

- Melyik részét szeretik a legjobban a nyaralójuknak?

- Minden nagyon tetszik: például hogy közel van hozzánk a közös, szabadtéri medence, de ugyanígy érzünk a konyhacsempe és a tapéta iránt…

- Teljes egészében elkészült a nyaraló?

- Nem vár semmi megvalósításra, mindennel készen vagyunk. Alig várjuk, hogy a jó idő beköszöntével igazán birtokba vehessük!

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!