Keresés

Szürke falak egy kétszintes társasházi lakásban, avagy szürkén is színesen

A szürke falak nem jelentenek egyértelműen komor hangulatot. Ezt ennél a lakásnál mi sem bizonyítja jobban! 🙂

Néhány évvel ezelőtt találtak rá erre a társasházi lakásra későbbi tulajdonosai. Érdekes módon először a család gyermekeinek tetszett meg az ingatlan, és a szülők rábólintottak. Idővel természetesen ők is beleszerettek a kétszintes lakás adottságaiba, hiszen a rafinált alaprajznak köszönhetően olyan érzésünk támadhat, mintha egy önálló családi házban vendégeskednénk.

A háziasszony nem különösebben rajong az élénk színekért,

ezért a szürke, fekete és a fehér variációival kellett izgalmas enteriőröket teremteni, amit némi csillogó arannyal és púderszínnel egészítettek ki. 

Igaz ez a nappalira is, ahol együtt tartózkodik a család apraja-nagyja. A teret két részre osztották, az egyik sarokba került a kényelmes acélszürke ülőbútor, kiegészülve egy kárpitozott paddal. Vonzza a tekintetet a falra akasztott, a vidéki antikváriumból választott aranykeretezésű, szögletes tükör, csak úgy, mint a szemközt elhelyezett arany szófa. 

A földig érő ablaktáblák elé került a kerek étkezőasztal, amihez az ülőgarnitúrához is illeszkedő székeket a dán eredetű, népszerű bútorüzletben találták. A bájos kiegészítők egészséges egyensúlyt teremtenek a modern és klasszikus darabok eklektikája közepette.

Az U-formában beépített konyha hasonló színvilágot képvisel,

mint a nappali, azonban a fehér szekrényelemekkel csöppet sem nyomasztó. Ügyeltek a részletekre: a múlt iránti vonzalom itt a nosztalgiasütőn és a kerámia fogantyúkon képviselteti magát leginkább. A kerámia- és fa tárolóedények jól láthatóan lettek elhelyezve, egytől egyig mind gyönyörű darab. A patchwork mintás csempe szemet gyönyörködtető hátteret biztosít a szekrényelemeknek. Hangsúlyos eleme a térnek a svéd nagyáruházban vásárolt függőlámpa.

A felnőttek hálója az emeleten kapott helyet, ferde tetősík alatt.

Ennek ellenére kényelmesen elfért benne a franciaágy komóddal, szekrénnyel. Elegáns, íves vonalban kanyargó lábú éjjeliszekrények és rojtos, fekete ernyős lámpák gondoskodnak az elegáns összhatásról.

A másik háló az emeleten hasonló stílust nyert, mint a szülőké.

Természetesen itt megjelennek a lakója számára fontos csecsebecsék, apróságok is, és a nagyvárosok iránti vonzalom is szembetűnő az ágy fölötti fotón.

A fürdő a földszinti konyhában már megcsodált csempeborítást kapta,

a Burkoland-Vác  Csempeszalon kínálatából összeválogatva, az ide választott kecses bútorok és az ezüstkeretes tükör mind tökéletesen illik ide, és jól mutatja a tulajdonosok kifinomult szépérzékét. 
A fürdőszoba látványát nem szerették volna elrontani, így a függöny mögé került a mosógép és a szárítógép is.

Látványos része az otthonnak a terasz,

ami teljes értékű kültéri nappali és étkező egyben. Az itt található bútorok jórésze csináltatva lett. A háziak kertszeretete jól látható: rendszeresen járnak kertészetekbe, és bármi nekik tetszőt meglátva meg is vásárolják azt, hogy saját kertjükben örvendezhessenek az adott növénynek, virágnak.

Fotó: Andrási Tamás
Szöveg: Erdély Györgyi

A tulajdonost kérdeztük:

- Van-e kedvenc részleted az otthonotokban?

- Persze, mindenhol van olyan, ami nagyon tetszik! És imádom a kertet, a növényeket is!

- Nem féltél attól, hogy a sok szürke nyomasztó lesz majd?

- Nem. Éreztem, hogy a színválasztás „jól fog elsülni”. Meg hát a kiegészítőkkel még több szín is bekerült az otthonunkba: zöld, rózsaszín, arany, ezüst…

Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!