Keresés

Rönkházból álomotthon

Hogy válik egy rönkház igazi álomotthonná? A coloradói Vailben található házikó segíthet ezt bemutatni. Érdemes végignézni a képeket, hiszen ilyesmire tényleg nem minden nap csodálkozhatunk rá!  

A titok

Coloradóban elég elterjedtek a rönkházak, és arrafelé sok mutatós otthont lehet látni ebben a stílusban, de a most következő ház ezek közül is kiemelkedik. A titok a részletek tökéletes kidolgozása, illetve az, hogy szinte minden négyzetcentimétert sikerült a tulajdonosok álmainak megfelelően kialakítani, és így teljesen személyre szabni ezt a rönkházat.

rönkház

A rönkház felépült, majd álomotthonná alakult

A tulajdonosok, Adam és Ana Bersin álma eredetileg – őket idézve – egy „jó nagy erdei kunyhó” volt, amit Vail Village-től néhány percnyire, mégis az általuk rajongva szeretett erdőben képzeltek el. A tervezést és kivitelezést követően azt kapták, amire vágytak: egy öthálószobás, négy és fél fürdős energiatakarékos megoldásokkal épült családi házat, amit egyedi ötletekkel szabtak személyre és formáltak igazi álomotthonná.

rönkházból álomotthon

Mert bár a ház felépül, otthonná a benne élők alakítják. Ana és Adam is megtett minden tőlük telhetőt ennek érdekében: szívüket-lelküket beleadták, hogy a rönkházuk egy kellemes, barátságos álomotthonná váljon.

rönkház nappali

Faház, kovácsoltvas részletekkel

És ez már a bejáratnál érződik: lelassulásra, maradásra csábít a kényelmes pihenőszék a bejáratnál, a fa és kovácsoltvas összhangja pedig már itt ízelítőt ad abból a harmóniából, ami odabent is uralkodik.

A házban a faanyagok aránya a döntő, de ezt remekül kiegészítik a kovácsoltvas részletek, például a korlátok, fogantyúk, lámpatestek.

rönkház bejárat

A rönkház szíve a hatalmas, világos nappali, ahol egy méretes kőkandalló is helyet kapott – ennek az ajtaja és kovácsoltvasból készült. Az egész helyiség annyira kellemes és barátságos hangulatot áraszt, hogy legszívesebben órákat ücsörögnénk itt, egy whisky-t szürcsölve.

De ezt akár a bárnál is megtehetnénk, ami szintén nagyon hangulatos!

rönkház kandallóval
rönkház bárpult

Részletgazdag megvalósítás minden négyzetméteren

A konyhát elegánssá teszi a kvarcit konyhapult és a konyhasziget, de érdekes részletekben sincs hiány. Vess egy pillantást az elszívóra, vagy a méretes kitömött cicára a jobb felső sarokban!

rönkház konyha

A hálószobák varázsát különleges, kiváló minőségű textíliák is emelik.

A fürdőszobákban is egyértelmű a részletekre való odafigyelés, nézd csak meg a csodás kézmosót, vagy a méretes dézsát!

Forrás és fotók: loghome.com
Szöveg: Balogh Mia

rönkház hálószoba
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!