Pulykafasírtos tortillatekercs

Hozzávalók:

– 6-8 db tortilla lap
– zöldségek ízlés szerint (uborka, paradicsom, jégsaláta stb.)

(a fasírthoz)

– 500 g darált pulykahús
– 2 db tojás (M-es)
– 1 nagyobb gerezd fokhagyma (reszelve)
– 1 kisebb vöröshagyma (apróra vágva)
– 7 g petrezselyem (finomra vágva)
– 1 tk. oregánó
– só, bors
– 20 g panko morzsa (vagy zsemlemorzsa)
– 2 tk. Worcestershire szósz
– 10 g reszelt parmezán (kihagyható)

(az öntethez)

– 200 g joghurt
– 100 g tejföl
– 1/4 citrom reszelt héja
– pár csepp citromlé
– 1 ek. mustár
– 2 ek. majonéz
– 1 gerezd fokhagyma
(reszelve)
– 1 ek. olívaolaj
– só (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon puhítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni, és tegyük egy tálba a többi hozzávalóval együtt. Jó alaposan keverjük el, majd formázzunk kis gombócokat a masszából (kb. 20 g/gombóc). Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük szép aranybarnára a golyókat. Természetesen sütőben is süthetjük – finoman ecseteljük meg a tepsire rakott húsgombócokat olajjal, és 200°C-on süssük 25-30 percig.

Az öntethez a hozzávalókat öntsük össze, és jó alaposan keverjük el, majd rakjuk hűtőbe legalább félórára a tálalás előtt.

Forrás: Posta Luca

Scroll to Top